Ga naar de inhoud
EditieNL

10 jaar talentenjachten: 10 talenten?

Het is vandaag tien jaar geleden dat Jamaï Loman de eerste serie Idols won. De eerste winnaar van de eerste talentenjacht heeft nu nog steeds een carrière, maar dat geldt niet voor alle winnaars.

Het tv programma Idols was een broedplaats voor menig talent. Wie heeft er niet meegezongen met de hit 'step right up van Jamaï? (meezingen kan onderaan dit artikel) En na Jamaï hebben er nog flink wat winnaars en 'runners up' de revue gepasseerd.

Sterren niet aan te slepen

Vooral de deelnemers van de eerste seizoenen hebben we nog wel onthouden maar na Idols zijn er nog veel meer talentenjachten geweest. En de hoeveelheid winnaars heeft onze kijk op artiesten doen veranderen zegt Henkjan Smits "door de talentenjachten kregen we te maken met een heel ander genre artiesten. De artiesten die snel komen maar ook snel weer gaan." Wie herinnert zich bijvoorbeeld Wesley Klein nog?

Scoren

Idols was niet alleen goed voor de (b)sterren maar ook voor de kijkcijfers. Het eerste seizoen trok gemiddeld 3,5 miljoen(!) kijkers. Even ter vergelijking: de talentenjacht die momenteel te zien is, The next pop talent, trekt 652 duizend kijkers. Toch wil dit niet zeggen dat talentenjachten 'uit' zijn want de finale van The Voice of Holland trok ook dit seizoen 3,4 miljoen kijkers.

Lees ook:

Batman bestaat.. toch niet

Oeps: 'Kate verklapt geslacht baby'

Is Máxima een QILF?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore