Ga naar de inhoud
EditieNL

'Never nooit meer vrienden maken'

Het is weer zover; Gordon heeft weer eens ruzie. De zanger heeft het nu aan de stok met zijn ex-collega's van LA The Voices. Hoe kan het toch, dat sommige mensen altijd ruzie maken?

Met wie heeft Gordon geen ruzie gehad? De notoire ruziemaker kreeg het al eens aan de stok met Gerard Joling, Ali B, Jeroen van der Boom en hij schold Tineke de Nooij al eens uit voor 'takkendrol'.

De nieuwste fittie is met zijn ex-collega's van LA The Voices.

Geld!

De mini-oorlog gaat over geld. Sinds Gordon heeft besloten om te stoppen met de groep heeft hij alleen maar gedoe met zijn ex-collega's.

Ze hebben zelfs advocaten in de arm genomen om het uit te vechten.

Altijd ruzie

Gordon is een notoire ruziezoeker. En daar lopen er meer van rond.

Het lijstje 'vijanden' van Gordon wordt langer en langer: Ali B, Gerard Joling (ondertussen bijgelegd), René Froger, Jeroen van der Boom, Marc van der Linden; het is nog maar een selectie van de personen waarmee hij ruzie had.

Waarom?

Hoe kan het toch dat sommige mensen altijd ruzie zoeken? "Gordon is het zogenoemde type d-persoon. Deze mensen willen altijd aandacht en hebben een kort lontje. Als ze niet krijgen wat ze willen, ontstaat er ruzie", weet communicatie-trainer Udo de Haan van De Haan Management.

Gordon zelf onthoudt zich overigens van ieder commentaar.

Plezier om een fittie

Gordon is geen uitzondering. Er zijn heel veel van dit soort types. "Het zijn mensen die snel het gevoel hebben dat hen onrecht wordt aangedaan. Ze maken ruzie om macht te krijgen. Ze hebben er ook plezier in", vertelt Camiel van Hoegee. Hij geeft weerbaarheidstrainingen.

Wat te doen?

Hoe moet je omgaan met ruziemakers? "Negeer het. Hou de eer aan jezelf", stelt Camiel van Hoegee.

Andere tip: maak de ruziemaker er alert op dat hij ruzie zoekt. Agressie-trainer Janny de Jong: "Benoem het. Herhaal wat iemand zegt en pareer de kritiek. Op deze manier kun je het patroon doorbreken."

LEES OOK:

Burenruzie leidt tot dode

Ruzie? Nooit weglopen!