EditieNL

Michiel Huisman heeft het 'mooiste gezicht' van de wereld, maar wanneer is een gezicht mooi?

05 januari 2017 17:53 Aangepast: 05 januari 2017 17:53
Michiel Huisman Beeld © Getty Images

Acteur Michiel Huisman (35) is bij veel vrouwen geliefd om zijn uiterlijk. De Nederlander is nu zelfs verkozen tot 'Knapste Gezicht ter Wereld 2016'. Wat maakt een gezicht, wetenschappelijk gezien, aantrekkelijk?

Ieder jaar stelt The Independent Critics een lijst samen met de honderd knapste mannen. Dit jaar staat onze Michiel dus op nummer 1. Hiermee troeft hij onder meer de Zweedse acteur Alexander Skarsgård (40 jaar, plek 3) en de Britse acteur Kit Harington (30 jaar, plek 8) af. 

Thumbnail
Thumbnail

Alexander Skarsgård en Kit Harington

Symmetrie

Schoonheid is voor een deel cultureel bepaald, legt Anne Vegterlo, redacteur van het wetenschapsmagazine Quest, uit. Toch zijn er ook bepaalde punten in het gezicht die bijdragen aan wat wij aantrekkelijk vinden. "Het draait allemaal om symmetrie. Dat wordt in het algemeen als aantrekkelijk ervaren." Volgens Vegterloo komt dat omdat een niet-symmetrisch gezicht zou duiden op onderontwikkeling. "En dat associëren we met minder aantrekkelijk."

Gave huid

Volgens Vegterloo moet ook de huid niet onderschat worden. "Vooral bij vrouwen wordt een gave huid als aantrekkelijk ervaren, omdat dat duidt op gezondheid."

Dit zijn volgens Vegterloo over het algemeen de westerse schoonheidsidealen: "Bij vrouwen een kleine kaak, volle lippen, grote ogen en een kleine neus, bij mannen iets zachts of vrouwelijks in het gezicht, een brede kaak, een brede lachende mond en grote ogen."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer lezen op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore