EditieNL

'Oeps, te laat! Alsnog gefeliciteerd!': Zeeuwen vergeten het vaakst verjaardagskaarten

05 september 2017 09:40 Aangepast: 13 november 2017 20:00
In verhouding sturen vooral mannen vaak een 'te laat' kaartje. Beeld © Kaartje2go

Jij bent vast weleens een verjaardag vergeten. Woon je ook nog in Zeeland? Dan pas je mooi in de statistieken, want Zeeuwen blijken het vergeetachtigst te zijn als het gaat om het versturen van verjaardagskaarten.

Kaartenwebshop Kaartje2go bekeek van 800 duizend verjaardagskaarten vanuit welke provincie ze werden verstuurd en of het een gewone of een 'te laat' kaart was.

Verjaardag vergeten

In Zeeland zijn ze het vergeetachtigst: van de kaarten die door Zeeuwen werden verstuurd, droeg 15 procent de boodschap 'sorry... verjaardag vergeten'. Op plek twee en drie staan Flevoland en Utrecht.

Inwoners van Gelderland zijn juist het meest attent - in ieder geval als het om verjaardagskaarten gaat. Minder dan één procent van de Gelderse kaarten was een 'te laat'-kaart. In Friesland worden de meeste verjaardagskaarten verstuurd, in Limburg de minste.

Beter laat dan nooit

Vrouwen versturen de meeste kaarten, zo'n 80 procent. Opvallend: mannen sturen minder vaak een kaart en áls ze dan een kaart sturen, is het naar verhouding vaak een 'te laat' kaart. Beter laat dan nooit, zullen ze denken. 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore