EditieNL

Flappie moet naar school

10 juli 2013 14:35 Aangepast: 10 juli 2013 18:54

Konijnen kunnen binnenkort naar school. Dat is niet gek maar hard nodig, vindt konijnenfluisteraar Bernice Muntz. Veel konijnen zijn namelijk onhandelbaar en hebben grote gedragsproblemen.

Konijnen kunnen binnenkort naar school. Dat is niet gek maar hard nodig, vindt konijnenfluisteraar Bernice Muntz. Veel konijnen zijn namelijk onhandelbaar en hebben grote gedragsproblemen. 

De tijd dat konijnen suf in een hok liggen te verpieteren, lijkt voorbij. Flappies kunnen binnenkort naar school. Konijnenfluisteraar Bernice Muntz opent in Lelystad de allereerste konijnenschool van het land.

Daardoor moeten de pluizenbollen én hun baasjes een gelukkiger leven krijgen.

 

 

Slimme Flappies
Idioot initiatief? Bernice Muntz vindt van niet. Volgens de konijnenfluisteraar zijn veel konijnen onhandelbaar. Ze hebben grote gedragsproblemen, terwijl je ze juist veel kan leren. "Zoals een high five of een dansje. Met een beetje mazzel kunnen ze de post uit de brievenbus halen." 

Lief, klein konijntje!
Er komt volgens de konijnenfluisteraar steeds meer aandacht voor het welzijn van konijnen. Maar vaak ontbreekt de juiste kennis waardoor veel langoren gedragsproblemen hebben. Steeds vaker worden konijnen gedumpt.

"Veel konijnen zijn agressief, niet zindelijk of knagen alles kapot en blijven daarom bijna permanent in hun hok. Zo bouw je natuurlijk geen band op met je konijn. Er worden daarom ieder jaar enorm veel konijnen gedumpt terwijl dat met een beetje training niet nodig is."

Hup naar school
In september opent de konijnenschool. Samen met de Martin Gaus Academie worden mensen opgeleid tot konijnentrainer. De opleiding bestaat uit drie modules van elk twee lesdagen, met theorie en praktische vaardigheden. Per module ontvangt de cursist een certificaat en de opleiding wordt afgesloten met een examen. De modules zijn voor belangstellenden ook los te volgen.

Konijnen krijgen opvoedingscursussen en eigenaren kunnen er voor advies terecht. Ook kunnen de konijnen allerlei trucjes leren op school. "Ik hoop dat er over een paar jaar allerlei konijnen rondhuppelen die het licht uit kunnen doen en veters kunnen strikken."

Dit zou het ideale voorbeeld zijn:

 

`