EditieNL

Grootste kinderkledingwinkel van Nederland geopend: 'Moeders willen de kleding ruiken en voelen.'

01 september 2017 10:40 Aangepast: 13 november 2017 18:55

1100 vierkante meter met rompers, kinderjurkjes en baby-pyjamas. In Bilthoven opent vandaag de grootste kinderkledingwinkel van Nederland. Tegen de stroom in, want het aantal winkels met kinderkleding daalt al jaren. Toch heeft de eigenaar vertrouwen.

De megawinkel Kids Republic in Bilthoven is met zijn 1100 m2 tien keer zo groot als een normale winkel en richt zich op alle kinderen van 0 tot 18. Eigenaar van de winkel is Erik Mulder, de man achter webwinkels zoals o.a. kinderkleding.nl en babyenkids.nl.

Minder kinderkledingwinkels

De opening van de megastore is opmerkelijk omdat het aantal winkels met kinderkleding juist daalt, blijkt uit CBS-cijfers. Vier jaar geleden waren er 950 te vinden in ons land, nu nog 730. Dat is een daling van 23%, terwijl het aantal webshops met 75% toenam.

Desondanks heeft Mulder vertrouwen in zijn nieuwe winkel. "Fysieke winkels blijven in de kinderkledingbranche enorm belangrijk. Maar liefst 82% koopt de kinderkleding nog in de winkel. Moeders, die de kleding vaak kopen, willen de kleding graag ruiken en voelen."

Trend

Deze nieuwe megastore past volgens winkelkenner Paul Grotenhuis van INretail in een trend. "We zien is dat steeds meer webwinkels ook stenen winkels openen. Coolblue het bekendste voorbeeld." Naast Coolblue openden schoenenwebshop Omoda, en kledingwebshop LaDress ook een fysieke winkel.

Voor online winkels is het aantrekkelijk om een fysieke winkel te openen. "Je hebt hierdoor meer contact met doelgroep, meer dynamiek en meer beleving," zegt Grotenhuis.

Stukje rijden

De winkel ligt in Bilthoven en niet in een grote stad zoals Utrecht of Amsterdam. Desondanks denkt eigenaar Mulder dat veel mensen naar het dorp zullen afreizen: "omdat we zo veel keuze hebben in de winkel willen mensen ook wel een stukje rijden voor ons."

Bekijk hier het item:

 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore