EditieNL

Pup-fluencers en poezen met poen: deze huisdieren verdienen meer dan jij

31 augustus 2017 10:30 Aangepast: 31 augustus 2017 13:51
Boo the Pomeranian. Beeld © Facebook

Dat bloggers op social media flinke bedragen binnenharken met hun berichten, wisten we al. Maar je hoeft geen mens te zijn om een social influencer te zijn: steeds meer huisdieren - of eigenlijk hun baasjes - verdienen flink aan de wereld van social media.

Nala the Cat 

Echt veel doet deze Nala niet, maar enkel foto's van haar nieuwsgierige kop zijn al genoeg om haar meer dan 3,4 miljoen volgers te behagen. Ook Nala komt uit het asiel en baasje Varisiri Mathachittiphan gebruikt de beroemdheid van Nala om aandacht te vragen voor alle in de steek gelaten dieren. Voor een donatie krijg je een echte Nala-kalender of -deken, dat dan weer wel.

 

That time when I played hide and seek with mommy ❤️❤️❤️ www.nalacat.com

Een bericht gedeeld door nala_cat™ (@nala_cat) op

Tuna

Echt een knapperd is Tuna niet, maar zijn flinke overbeet en uithangende tong maakt deze Chihuahua-teckel-mix een van de beroemdste honden op het internet. Tuna werd als pup gedumpt en zijn baasje begon een Instagram-account om mensen te laten lachen. En betalen: Tuna verdient duizenden euro's per maand met de verkoop van zijn eigen boeken en merchandise. 

Mannie de Frenchie

Hij werd in 2013 bekend als de hond die graag in de gootsteen ligt, maar nu hij ruim 1 miljoen volgers op Instagram heeft heeft de Franse bulldog Mannie het veel te druk om te chillen. Hij kreeg vorig jaar de prijs voor meest invloedrijke en 'paw'-pulaire hond en haalt honderdduizenden euro's binnen met producten en evenementen - geld dat overigens allemaal naar het goede doel gaat.

 

--⌨️----#working #hard

Een bericht gedeeld door Manny The Frenchie (@manny_the_frenchie) op

Boo the Pomeranian

De kracht van Boo zit hem in het simpele feit dat ze zo ontzettend schattig is. Althans, dat vinden haar meer dan 17 miljoen volgers op Facebook, die alles wat de pomeranian doet leuk vinden. Als je benieuwd bent naar het leven van dit bolletje kun je haar boeken en andere merchandise kopen. Daar wordt Boo heel blij van, ze verdient naar schatting een miljoen dollar per jaar.

Grumpy cat 

Grumpy cat is zonder twijfel de beroemdste kat op het internet. Sinds ze in 2013 op social media verscheen is ze niet meer weg te slaan uit tv-programma's en internetmemes. En uit lijstjes van bestbetaalde huisdieren, want chagrijnig kijken levert Grumpy Cat veel op. Naar verluidt harkten haar baasjes een half jaar na het begin van haar Instagram-account al een kleine miljoen dollar binnen.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks livestreams, artikelen, video's en foto's. 

`