Ga naar de inhoud
EditieNL

Verloren knuffel verkent het vliegveld: 'Hij verveelde zich een beetje'

Beeld © Facebook Airport Weeze

Er is waarschijnlijk een kindje nu heel verdrietig, want iemand heeft deze haas in het vliegtuig laten liggen. Daarom doet Airport Weeze er alles aan om deze knuffel zijn baasje weer terug te vinden. En tijdens het wachten is er genoeg tijd om een handje te helpen op het vliegveld.

Thumbnail

"Helaas weten we zijn echte naam niet, daarom hebben we hem Richie genoemd", schrijft de Duitse luchthaven op Facebook. Richie werd tien dagen geleden gevonden. "Sindsdien wacht hij op de luchthaven, maar hij verveelde zich een beetje. Dus besloot hij eens te gaan kijken wat er allemaal te beleven is."

Helpende hand

Maar eerst moest Richie natuurlijk net als iedereen door de veiligheidscontrole. Daarna was hij klaar om de mensen op het vliegveld te helpen. Hij begon in de verkeerstoren, waar ze het hele luchtverkeer rondom de luchthaven in de gaten houden. Vanuit die toren zag Richie een vliegtuig aankomen. 

En daar moest hij natuurlijk even heen. "Richie helpt de marshaller mee, er is net een vliegtuig geland", schrijven ze.  

Thumbnail

Wachten op zijn baasje

Richie werd uitgenodigd door de twee vriendelijke stewardessen aan boord, om binnen te komen kijken. "Na een kleine verkenningstocht in de cockpit moet Richie weer gaan, anders vliegt hij straks mee naar Rome."

Thumbnail

Herman de buschauffeur neemt Richie maar weer mee terug naar de terminal. "Bij het informatiepunt wachten alle andere knuffels op hem. Hij heeft daar gezellig gekletst met de rest."

Thumbnail

Zoals je kunt zien heeft Richie niet stil gezeten, maar is nog niet terug bij zijn eigenaar. Het vliegveld vraagt mensen het bericht te delen. "Ergens is er een kindje dat hem heel erg mist. Misschien vinden we hem of haar wel, dus voel je vrij om dit te delen."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

#WeekvandeVerlorenKnuffel: 'Met een knuffel durft een kind meer'

AmBEER-alert: tramchauffeur deelt oproep over gevonden knuffel