EditieNL

Plekje in de achtbaan reserveren, Efteling gaat experimenteren

28 augustus 2017 10:37 Aangepast: 13 november 2017 17:13
Beeld © ANP

De Efteling gaat experimenteren met een reserveringssysteem. Hiermee kun je je plekje reserveren voor een bepaald tijdstip, zonder bij te betalen. "Wachten is het minst favoriete onderdeel van een dagje Efteling, wie weet is dit de oplossing."

Het systeem geeft je de mogelijkheid om vooraf een plekje te reserveren, ze noemen het daarom een 'boarding pass'. Deze kun je reserveren via de app of via een automaat die bij de achtbaan komt te staan. "Je kunt jezelf in een tijdvak plaatsen", legt een woordvoerster van de Efteling uit. "De tijdvakken bestaan uit een kwartier. Vol is vol, daarom zul je dus nooit langer dan een kwartier in de rij staan."

'Iedereen is hier gelijk'

"Het is geen 'fast pass', zoals je dat vaak in het buitenland ziet", benadrukt de woordvoerster. "Daarvoor betaal je een bepaald bedrag om alle rijen over te mogen slaan", dit wil de Efteling absoluut niet. "We zijn een pretpark voor iedereen. We willen dat iedereen hier gelijk is."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`