Ga naar de inhoud
EditieNL

Bijzondere kindernamen: 'Onze zoon heet Bear Hunter'

Baby Bear Hunter. Beeld © Ramona Nesse

Bentley-Maxim, C-cayden en Amazing. Zomaar drie bijzondere namen die in 2016 aan baby’s zijn gegeven. Ramona en Richard noemden hun zoon Bear Hunter, en daar zijn ze trots op.

Ramona Nesse werd in oktober 2016 de trotse moeder van haar tweede kind, zoon Bear Hunter. "Mijn man Richard vond de naam Bear mooi, maar zelf miste ik iets", vertelt ze. "Na lang zoeken kwam ik uit bij een oude indianenstam." Bij het zoeken stuitte ze op een vrijheidsstrijdende Indiaan. "Hij had Hunter in zijn naam zitten. Toen wisten we dat we de definitieve naam voor onze zoon hadden gevonden."

ZIE OOK: Van Tippie-Tipper tot Rayviënshellinne: de opvallendste babynamen van 2016

Dezelfde naam

Toch was het eigenlijk niet de bedoeling om hun zoon deze naam te geven. Voordat Ramona in 2013 beviel van een dochter, hadden zij en haar man iets anders afgesproken. "We wilden, mochten we later een jongetje en meisje krijgen, beiden dezelfde naam geven: Rebel", vertelt Ramona. "Toen onze dochter ter wereld kwam, gaven we haar de vrouwelijke variant: Rebèlle."

Het stel besloot, toen ze wisten dat er een zoon op komst was, om hem toch maar een andere naam te geven. Omdat hun dochter een bijzondere naam had, zou het volgende kindje die ook krijgen.

Alleen positieve reacties

Toen ze verteld hadden dat het Bear Hunter zou worden, stonden familie en vrienden niet raar te kijken. "Ze zeiden tegen ons: dit is echt iets voor jullie", vertelt Ramona met een lach. "We hebben eigenlijk alleen maar positieve reacties gehad."

Geen seconde spijt

Ramona hoopt dat haar zoon de naam Bear Hunter kan waarderen. "Wij hebben zelf vrij normale namen, dus wij wilden onze kinderen bijzondere namen geven." Wel bekent ze dat haar man Richard en zij niet hadden nagedacht over de afkorting. "Zijn initialen zijn BH. Daar hebben we eigenlijk niet bij stilgestaan", vertelt Ramona.

Toch heeft ze nog geen seconde spijt gehad van de namen van haar kinderen. "We vinden ze nog steeds ontzettend leuk."