EditieNL

Elke maand een date voor nieuwe computernerds: 'Klein steuntje in de rug'

25 augustus 2017 14:42 Aangepast: 26 augustus 2017 13:00
Beeld © iStock

"Solliciteer nu en wij regelen elke maand een gezellige date voor je". Het Nederlandse bedrijf Snel Een Taxi is dringend op zoek naar nieuwe programmeurs en beloven nieuwe 'computernerds' elke maand een verse date. Maar wie zegt dat technische mensen niet succes zijn in de liefde?

"We hebben enorm veel moeite met het vinden van technisch personeel. Daarom hebben we iets ludieks bedacht om personeel te werven", vertelt Sven Braam van Snel Een Taxi. "Het idee is ontstaan vanuit de gedachte: achter elke succesvolle man staat een vrouw en andersom. Veel techpersoneel klapt 's avonds hun laptop open en zijn dan nog veel bezig met werk in plaats van met vrouwen. Vandaar dat we ze een steuntje in de rug wilden geven."

Stereotyperend of precies wat ze nodig hebben?

Het is geen verplichting. "Het gaat netjes in overleg met diegene. We luisteren naar wat hij het fijnst vindt en natuurlijk zoeken we een leuke vrouw die bij hem zou kunnen passen", vertelt Braam. Het is niet zo dat ze de vrouwen zomaar van straat plukken, het gaat in samenwerking met een datingbureau. 

De tekst gaat verder onder de foto 
Thumbnail

"Deze week gaan we de gesprekken inplannen. We hebben inmiddels al tientallen reacties op de vacature", vertelt Braam. Maar naast positieve reacties, kwamen er ook negatieve berichten binnen. "Het zou stereotyperend zijn. Ach, het is een extra dienst die we aanbieden met een kleine knipoog."

'Weinig in contact met vrouwen'

Maar klopt dit stereotype beeld dat we hebben van een computernerd eigenlijk wel? "Praktisch gezien komen 'nerds' weinig vrouwen tegen, wat er ook voor zorgt dat ze minder ervaring hebben en dus vaak ook minder zeker zijn van hun zaak", vertelt datingcoach Klazien Schaap van Lovehacks.

"Ze hebben vaak een introvert karakter. Leiding nemen vinden ze daarom niet makkelijk. Dankzij het initiatief van dit bedrijf komen ze in ieder geval in contact met vrouwen, daar kunnen ze veel van kunnen leren."

Bekijk hier de hele reportage: 

 

Meer op www.editienl.nl: 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`