EditieNL

Bekendste busje is niet meer

16 augustus 2013 16:25 Aangepast: 19 augustus 2013 11:44

Het is het einde van een tijdperk. De bekendste transportbus ter wereld, de Volkswagen T2, wordt niet meer gemaakt.

Wie kent hem niet? De Volkswagen T2. Het busje -in oranje of bontgekleurd jaren '70 stijl- is razend populair. Maar de onvervalste hippiebus verdwijnt. Brazilië stopt na 63 jaar met de productie. 

Van hippiestuk naar museumstuk

Thumbnail

Er zijn verzamelaars en liefhebbers die hem op alle mogelijke manieren hebben omgebouwd. Nu er geen nieuwe
meer bijkomen zullen het gewilde collectors-items gaan worden.

"Ik ken eigenlijk geen enkele auto die zo'n prijsontwikkeling heeft meegemaak', vertelt autokenner Carlo Brantsen. Voor het type Samba betaal je tegenwoordig zo 60.000 euro, terwijl ie destijds voor 8.000 gulden over de toonbank ging."

Het is dus helemaal geen gek idee om zo'n VW aan te schaffen. Op Marktplaats worden ze in allerlei kleuren en varianten aangeboden. 

Lief bussie
Waarom is de bus zo populair? Volgens Carlo Brantsen heeft het busje een enorme aantrekkingskracht. "Vanwege de ronde vormen vinden veel mensen het een lief ding."

En het is niet zomaar een bussie: "Dat komt deels omdat het een Nederlandse vinding is. Het was het eerste busje dat we kenden en de eerste Europese bestelbus in z'n soort. In de jaren '70 werd ie gebruikt omdat ie gewoonweg handig was en ook toen al waren veel mensen er verliefd op."

Thumbnail

 

Thumbnail

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore