Ga naar de inhoud
EditieNL

Supermarkten balen van blote basten

Mannen met ontbloot bovenlijf. Geen prettig gezicht in een supermarkt, zo vinden ze ook bij de EMTE in Eindhoven. Daar balen ze van de 'blote basten-terreur', maar wat te doen?

Met bezweet borsthaar een kilo appels afwegen of kratje bier inslaan. Sommige mannen doen niets liever: met ontbloot bovenlijf naar de supermarkt.

Shirt uit, shirt aan!
De supers zijn allesbehalve blij met de blote lijven-terreur. Een EMTE in Eindhoven heeft geprobeerd klanten die shirtloos komen winkelen, te weren. Met een briefje: 'Wij verzoeken u zich gepast te kleden. Hieronder verstaan we onder andere dat u uw bovenlichaam bedekt'.

Het briefje is weer weggehaald op verzoek van het hoofdkantoor. De manager van de supermarkt wil er verder niet op in gaan. 

Bezweet borsthaar
Shoppen met bezweet borsthaar is misschien niet fris, het mag wel, weet jurist Jannemijn Strengers. "Behalve als winkeliers het duidelijk in hun huisregels opnemen en die duidelijk zichtbaar ophangen. Gebeurt dat niet, dan mogen klanten gewoon in hun blote lichaam komen winkelen."

Dresscode voor supermarkt
Voor alle mannen die nu op een idee zijn gebracht, winkelen met ontbloot bovenlijf is absoluut 'not done', stelt etiquette-deskundige Anouk van Eekelen.

"In de supermarkt trek je een t-shirt aan. Punt. Ook bij een strandtent trek je een shirt aan. Ik ben er voorstander van dat je je bedekt als je openbare gelegenheden binnenloopt. Het is idioot dat mensen zonder shirt naar de supermarkt gaan. Je gaat toch ook niet in bikini naar de kerk?"