EditieNL

Toby (9) heeft penvrienden in alle landen ter wereld: 'Ik wil de wereld een stukje beter maken'

19 januari 2017 18:23 Aangepast: 20 januari 2017 09:12
Toby heeft zelfs een boek geschreven over zijn brieven. Beeld © Facebook

Als kind heb je waarschijnlijk wel een penvriend gehad. De Britse Toby Little krijgt er ook geen genoeg van en schrijft al vier jaar lang brieven naar vreemden. Zijn doel: in elk land een penvriend krijgen.

De 9-jarige Toby kwam op het idee voor de brieven na het lezen van het boek Letter To New Zealand, of 'brief aan Nieuw-Zeeland', waarin wordt beschreven welke lange weg een brief aflegt wanneer die wordt verzonden. Het maakte Toby benieuwd naar andere landen, en dus besloot hij een brief naar Nieuw-Zeeland te sturen. Maar daar stopte hij niet.

Via via

"Hij heeft in vier maanden een brief naar elk land ter wereld gestuurd", vertelt zijn moeder Sabine aan Inside Edition. "Hij was daarmee al klaar voordat hij zes was, maar hij wilde ermee doorgaan." Inmiddels heeft Toby al duizend brieven geschreven, waarbij hij gebruik maakt van de contacten die zijn moeder heeft.

In eerste instantie stuurden ze brieven naar vrienden in vijf verschillende landen, en omdat die ook weer vrienden in andere landen hebben kwam Toby met steeds meer mensen in contact. Zo kreeg Toby deze week een brief van de Egyptische Kai, die hem in geuren en kleuren vertelt over zijn liefde voor wiskunde en karate. 

Eeuwig doorgaan

Toby wisselt niet alleen brieven uit, hij heeft zelfs een boek geschreven over zijn project. Daarnaast zet hij zich in voor zijn penvrienden die aan de andere kant van de wereld in de problemen zitten. Zo haalt hij geld op voor Shelterbox, een organisatie die kleding en andere hulpmiddelen inzamelt voor kinderen in nood.

"Ik wil dat het eeuwig doorgaat", vertelt Toby, die zijn volgers op de hoogte houdt via Facebook. "Ik doe dit omdat ik de wereld een stukje beter wil maken. Ik wil dat mensen contact met elkaar hebben en vrienden worden, waar ze ook wonen."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks livestreams, artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore