Maar is het ook geldig?

Verdeel je erfenis via Facebook

10 september 2013 17:45 Aangepast: 12 september 2013 13:17

Ruzie over de erfenis: het komt in de beste families voor. Maak jij je nu al zorgen over de verdeling van jouw spulletjes na jouw dood? Dan kun je het voor de zekerheid alvast zelf regelen via de nieuwe testament-app voor Facebook.

Met de app Fast Will kun je je meest begeerde spullen verdelen onder je vrienden en familie op Facebook. Degene die een bepaald item toebedeeld krijgt, is de enige die dat op zijn wall kan zien.

Luguber
Je testament op Facebook, is dat niet een beetje luguber? Cees Dingler van trendonderzoeksbureau YoungWorks vindt van niet. Hij bedacht de app samen met een collega. "Een testament is natuurlijk iets waar je het liefst helemaal niet over nadenkt. Maar als je nu al aan iemand laat weten dat hij jouw boot of fiets krijgt als jou iets overkomt, dan is dat toch iets heel moois?" 

De bedenkers willen met de app de dood juist bespreekbaar maken. "We blazen er lucht in. En het is nu nog voor de 'fun'."

In de toekomst wil Dingler er wel een professionele app van maken. "Het zou zomaar eens iets groots en serieus kunnen worden: zeker als we een deal kunnen vinden met notarissen."

Niet rechtsgeldig
Maar dat zal volgens Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen niet zo snel gebeuren: "De testament-app is niet rechtsgeldig. We denken ook niet dat dat zal gebeuren, want dan moet eerst de wet worden veranderd. Het is wel een leuke ontwikkeling, want de app dwingt jongeren over dit soort zaken na te denken."

Overigens hoef je voor een rechtsgeldig testament voor kleinere spullen niet naar de notaris. Een handgeschreven en ondertekend briefje over je nalatenschap is ook al rechtsgeldig.

Bekijk het introductiefilmpje van de app: 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore