De gemiddelde Nederlander wil zijn telefoon tegen de muur smijten na een paar minuten in de wacht te staan. Wie heeft het irritantste wachtmuziekje?

Het stomste wachtmuziekje van Nederland

13 september 2013 14:48 Aangepast: 16 september 2013 10:34

Goed idee, die 3FM-verkiezingen voor het stomste wachtmuziekje van Nederland. Want: de gemiddelde Nederlander wil zijn telefoon tegen de muur smijten na een paar minuten in de wacht te staan. Editie NL is bij de bekendmaking van de winnaar.

Wat is erger? Een instrumentale versie van La Bamba, een elektronisch loungemuziekje of een zwoele stem die zingt: 'Even in de wacht, heeeel even in de wacht'?

En de winnaar is…
Die laatste dus. Fiets Express Postverzorgers heeft volgens luisteraars van 3FM het stomste wachtmuziekje van Nederland. De baas van het bezorgbedrijf heeft het hoogstpersoonlijk ingezongen. De hoofdprijs: een spiksplinternieuw op maat gemaakt wachtmuziekje.

3FM-dj Domien Verschuren organiseerde de verkiezing. Dat hij niet de enige is met bloedende oren van onze nationale telefoonmuzakjes is duidelijk. "Het leeft! We hebben enorm veel reacties van luisteraars gehad."

Maar waarom? WAAROM?
"De aanname is dat mensen door wachtmuziekjes het gevoel hebben dat ze minder lang in de wacht staan", zegt Edwin Smit van telefoonaanname.nl. "Dat klopt ook wel, maar het is heel vaak ontzettend slechte muziek, of simpelweg niet jouw smaak en dan nog veel te hard ook." En het is natuurlijk niet de bedoeling dat je door irritatie een negatief gevoel overhoudt aan het bedrijf.

De oplossing: "Ons advies is een attentietoontje (tuut, tuut, tuut, tuut). Dat is niet zo irritant en mensen weten wel dat ze geholpen worden. Absolute stilte is ook niet goed omdat mensen dan de indruk krijgen dat ze misschien helemaal niet meer geholpen worden (hallo, is daar nog iemand?!). Als je als bedrijf toch kiest voor muziek is het doorzetten van de radio het beste idee."

Luister naar de winnaar en de genomineerden:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore