EditieNL

Vrouwen willen happy end

30 september 2013 16:23 Aangepast: 30 september 2013 19:15

Bij een massage met een happy end denk je misschien aan een schimmig Thais massagesalonnetje waar een morsige man naar binnenloopt. Maar ook steeds meer vrouwen gaan op zoek naar erotische massages.

Weinig zo ontspannend als een massage. Niet gek dus dat vrouwen met een drukke baan, kinderen en hobby’s  zichzelf af en toe verwennen met een bezoekje aan een massagesalon. Maar een reguliere massage volstaat niet altijd meer.

Vrouwen vragen in toenemende mate naar een happy ending. Dit blijkt uit een rondvraag van EditieNL onder massagesalons.

Eind goed al goed
Ook Mieke Theelen van massagesalon Massagewereld merkt de toenemende belangstelling. "We zijn heel voorzichtig begonnen toen we vorig jaar merkten dat er vraag bij vrouwen was voor een erotische massage. We krijgen nu een paar vrouwen per week die een happy end willen."

Vooralsnog zijn het vooral erotische massagesalons die op de toenemende vraag inspringen. Maar enkele reguliere massagesalons bieden ook een massage met happy end aan. Hiervoor moeten ze in het bezit zijn van een prostitutievergunning.

Geen tijd voor sensualiteit
Volgens Mieke kiezen vooral vrouwen met een gebrek aan tijd voor een happy end. Door een veeleisende carrière en alles erom heen verliezen ze het contact met hun sensualiteit. Op deze manier krijgen ze toch hun seksuele bevrediging.

Maar een 'gelukkig einde' is niet altijd een geplande keuze. "Laatst vroegen zes middelbare vrouwen om een gewone massage. Maar uiteindelijk wilden ze allemaal een happy ending," vertelt Mieke.

Taboe
Dat vrouwen nu pas voor deze vorm van ontspanning kiezen, komt door het taboe dat er op heerst. Dat zegt seksuoloog Peter Leusink. "Voor vrouwen werkt de seksualiteit anders. Ze moeten zich eerst prettig voelen bij iemand, de lustgevoelens komen daarna pas."

Dit taboe is langzaam aan het verdwijnen, zegt Peter. Vrouwen lijken steeds meer geprikkeld door erotiek. Dit zie je bijvoorbeeld ook aan de porna-ontwikkeling.

Vrouw masseert vrouw
Opvallend is dat vrouwen voor een erotische massage bijna altijd om een vrouwelijke masseuse vragen. Ook als ze niet lesbisch zijn.

Volgens de seksuoloog voelen vrouwen zich prettiger bij een vrouw, omdat ze dan het gevoel hebben dat er niets wordt terug verwacht.

Benieuwd geworden? Bij massagewereld.com of seksueelontwaken.nl kunnen ze je meer informatie geven over intieme massages.

EditieNL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore