EditieNL

Nieuw: Huis elke dag goedkoper

16 augustus 2013 17:45 Aangepast: 20 augustus 2013 10:33

Een nieuwe huizensite is opvallend succesvol. Het concept ElkeDagGoedkoper.nl behaalt zulke goede resultaten dat zelfs Funda jaloers zou kunnen maken.

Ook al zit het aantal verkochte huizen eindelijk weer eens in de lift, nog altijd zijn een hoop huizenbezitters de wanhoop nabij. Ze krijgen hun huis aan de straatstenen niet kwijt.

Sprankje hoop
En nieuwe concept biedt wellicht hoop. Makelaar Edwin Brockhoff behaalt opmerkelijke verkoopresultaten met zijn verkoopconcept Elke Dag Goedkoper.

Van de zestig huizen die hij op zijn veilingsite probeert te slijten, zijn er sinds begin juni al vijftien verkocht. Een jaloersmakend percentage, zeker omdat het ook nog eens om moeilijk verkoopbare huizen gaat. 

Hoe werkt het?
De titel geeft meteen al het eenvoudig principe weg: elke 24 uur zakt de verkoopprijs met een vooraf bepaald bedrag. Wie toeslaat, betaalt de geldende dagprijs. Een soort VakantieVeilingen voor huizen dus. Edwin Brockhoff licht toe: "Ik wil het spannend maken voor kopers. Als je de vraagprijs van een woning verlaagt krijg je extra aandacht."

Zo ziet het bieden eruit:

Thumbnail

Dat kan lager...
Hij vervolgt: "Je hoeft als koper niet binnen 1 dag te beslissen. Je kunt de tijd nemen om te gaan bezichtigen en de financiën rond te krijgen. Onderwijl zakt de prijs. Je kunt dan zien hoeveel mensen er dagelijks kijken. Op basis daarvan weet je hoeveel belangstelling ervoor is."

Ook voor verkopers is het systeem aantrekkelijk. "Als de eigenaar kun je zien hoeveel mensen op jouw huis klikken, maar het niet kopen. Een signaal dat je moet gaan zakken met je bodemprijs. Hierdoor wordt een realistischere prijs gecreeërd."

De oplossing?
Is dit de koevoet die de woningmarkt weer kan openbreken? "Alleen voor de korte termijn", oordeelt hoogleraar woningmarkt Peter Boelhouwer.  "Voor de echte doorstroming helpt dit initiatief niet. Het is niet zo dat meer mensen hierdoor huizen gaan kopen."

 

 

 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore