EditieNL

Papa en mama op 'ontgroening'

03 oktober 2013 16:35 Aangepast: 04 oktober 2013 16:43

Elke studievereniging organiseert het: een introductieweekend voor kersverse studenten. Maar een 'ontgroening' voor ouders, dat hadden we nog niet. Dat moet anders, vindt de Universiteit Wageningen.

Het moet niet zo zijn dat ouders de universiteit voor de eerste keer van binnen zien, als hun kind die felbegeerde bul binnen heeft gehaald.

Daarom organiseert de Universiteit Wageningen dit weekend een introductieweekend speciaal voor ouders. Voor het eerst worden 300 vaders en moeders 'ontgroend.' 

Maar waarom? 
Ben je eindelijk uit huis en van je ouders verlost, komen ze naar je studentenstad om te kijken wat je uitspookt. Is dat nu echt nodig? Organisator Hermien Miltenburg vindt van wel: "Wij zijn een universiteit met studenten uit heel het land. Veel ouders kennen de regio niet maar zijn wel erg benieuwd. Zij willen heel graag zien waar hun kind terecht komt. We laten de ouders de universiteit zien en de stad. Het animo is groot: we verwachten zaterdag 300 ouders."

De Landelijke Studenten Bond (LSB) vindt het een goed initiatief. Maar er zijn grenzen, vindt Jorien Janssen van de Bond. "Ouders hebben veel andere vragen dan studenten, dus wat dat betreft is het zeker een goed initiatief. Maar het moet natuurlijk niet zo zijn dat ouders echt alles van je weten en dat ze ook je studiebegeleider gaan bellen. Dat zal echt veel te ver gaan."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`