EditieNL

Hype: de vleeskeuring-app Tinder

03 oktober 2013 18:10 Aangepast: 05 oktober 2013 13:36

Wie veel waarde hecht aan z'n relatie kan deze hype beter aan zich voorbij laten gaan. Maar voor iedereen die op zoek is naar een date én het leuk vindt om mensen te keuren, zou de 'vleeskeuringapp' Tinder een uitkomst kunnen zijn.

Tinder is dé nieuwe hit in zowel de App Store als Google Play. De app (binnen een week al meer dan 1,5 miljoen keer gedownload) is een combinatie van een anonieme vleeskeuring en het vertrouwde daten.

De app werkt simpel: gebruikers loggen in via Facebook, zetten een foto en tekstje online en het computerprogramma koppelt de vrijgezel aan een andere single. Op basis van de profielfoto kunnen de singles besluiten of ze verder willen chatten.

De ultieme date?
Online-datingdeskundige Eric Klaassen is niet verbaasd dat de app aanslaat: "Online datingapps worden steeds socialer en lokaler. Mensen willen niet te ver rijden voor een date, maar hebben liever iemand uit de buurt. Ook het laagdrempelige van Tinder past in de trend. Het is namelijk een leuke manier om mensen te leren kennen." 

Maar er is ook kritiek. "Je gooit toch je privacy te grabbel", stelt internetdeskundige Danny Mekic. Ook is de app toch vooral een vleeskeuring. Eric Klaassen: "Het besluit om te daten wordt volledig gebaseerd op profielfoto's. Uiterlijk is belangrijk, maar daar draait het natuurlijk niet alleen om."

Kijk uit!
Kijk dus goed uit wat je zegt op Tinder, want zonder dat je het weet, staat je hele gesprek op de Facebook-pagina Guitige Tinder-verhalen:

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

`