EditieNL

Restaurant scoort met Frikandel Speciaal Pannenkoek

22 augustus 2017 14:47 Aangepast: 22 augustus 2017 15:54
De Frikandel Speciaal Pannenkoek Beeld © Facebook/ Brinks Pannenkoeken

Het Gelderse restaurant Brinks Pannenkoeken heeft een wel heel bijzondere pannenkoek op het menu: De 'Frikandel Speciaal Pannenkoek'. Hoe vies het voor sommige mensen ook klinkt, het is een van hun populairste gerechten. "Ze komen eens per week speciaal langs voor deze pannenkoek."

Het pannenkoekenrestaurant uit Zeddam kwam drie jaar geleden al met dit bijzondere combinatiegerecht, maar plaatste afgelopen weekend een foto op Facebook, die binnen korte tijd viral ging.

Uit de hand gelopen

De dubbelgevouwen pannenkoek bestaat uit twee (doormidden gesneden) frikandellen met curry, mayo en uitjes. Volgens de 25-jarige Luc Peters, eigenaar van het restaurant, smaakt hij goddelijk. "Het gerecht kwam als grap op de menukaart, maar is een beetje uit de hand gelopen", vertelt Peters aan De Gelderlander. "We hebben vaste klanten die eens per week langskomen speciaal voor deze pannenkoek."

Tekst loopt door onder foto

5 andere frikandelsnacks

De Frikandel Speciaal Pannenkoek is niet de enige bijzondere frikandelsnack. Wat dacht je van..

1. Frikansushi
Wel eens gehoord van Frikansushi? De ultieme combinatie tussen een sushirol en een frikandel, voor als je niet kunt kiezen tussen deze twee totaal verschillende gerechten. Frikansushi, met curry. 

2. Krokodel
Nog zo'n eeuwig lastige keuze: een frikandel of een kroket? Twee Bredanaars kwamen met de oplossing: een krokodel. Dat is een kroket gevuld met frikandelragout. Zo heb je volgens de bedenkers het beste van beide werelden: het krokante van de kroket en het lekkere vlees van de frikandel.

3. Pizza frikandel
Als er een frikandel pannenkoek bestaat, dan ook een frikandel pizza. Twee jaar geleden gespot bij Snack Plaza Willem de Boer in Urk, maar inmiddels ook op andere plekken verkrijgbaar. Het geheime ingrediënt? Een laagje shoarmasaus op de bodem.

 

Yummie! #pizza time! #pizzafrikandelspeciaal

Een bericht gedeeld door Ⓜark (@marksmodelingmania) op

4. Frikandellenvlaai
Een Brabantse bakkerij besloot het eens over een andere boeg te gooien en kwam vorig jaar met de frikandellenvlaai. Tegen de verwachtingen in, sloeg de lekkernij in als een bom.

5. Discodel 
De allervrolijkste frikandel moet toch wel de discodel zijn. Een groepje vrienden was de normale frikandel met mayo zat en besloot een geheel nieuwe variant te bedenken. Een frikandel mayo, met een topping van discodip. De knapperigheid en zoete sensatie geeft volgens de vrienden net dat beetje extra. 

 

EINDELIJK #DISCODEL

Een bericht gedeeld door Steven Kok (@zweepslag) op

 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`