EditieNL

Botox: nu ook voor échte mannen

15 november 2013 15:15 Aangepast: 15 november 2013 18:55
In 2011 had Ronald nog een diepe frons, mede vanwege zijn terugtrekkende haarlijn en affaire met een winkeljuffrouw. In 2013 zijn al deze zaken weer letterlijk en figuurlijk glad gestreken.

Botox is allang niet meer alleen voor ijdele homo-mannen. Zelfs stoere mannen van wie je het nooit zou denken laten aan zich sleutelen...

De geruchten gingen al langer, maar deze week biechtte Ronald de Boer het (eindelijk) op. Hij ergerde zich steeds meer aan z'n hoofd en met name aan wat hij zag gebeuren in zijn voorhoofdregio. En daarom moest de spuit erin. 'Ik heb botox in mijn voorhoofd laten spuiten. Daar zat een diepe frons", biecht hij op. 

En weer een spuitje
En wat Ronald denkt, denken steeds meer mannen. Uit een rondgang langs verschillende cosmetische klinieken blijkt dat het aantal mannen dat een ingreep ondergaat flink is gestegen. Greep 5 jaar geleden nog geen 5 procent van de mannen naar een spuit, nu is dat zo'n 30 procent.

Dit zijn de populairste ingrepen: 

  • Frons
  • Wallen
  • Wenkbrauwen
  • Kaaklijn 

Volgens dokter Olga Liplavk, eigenaar van de Mozart kliniek, zijn er twee trends. "Aan de ene kant komen mannen steeds vaker met hun vriendin, vrouw en zus mee. Die zeggen dan dat-ie er 'zo moe' uitziet en eens mee moet gaan. Aan de andere kant kiezen steeds meer mannen uit het bedrijfsleven die een drukke baan hebben voor een behandeling. Zij willen er fit uit blijven zien."

Ook zij deden het
Ook deze BN'ers lieten aan zich sleutelen en gingen voor botox;

Thumbnail

Thumbnail

 

Thumbnail

Vrouwen vs. mannen
Overigens is een botox-behandeling bij mannen wel anders dan bij vrouwen. Mannen hebben een dikkere huid en dus meer botox nodig.

"Ook kijken ze meer naar het totaalplaatje. Vrouwen zien echt ieder rimpeltje en kijken met een vergrootglas. Mannen vinden het vooral belangrijk dat ze er minder moe uitzien, maar willen wel echt mannelijk blijven", vertelt Olga Liplavk.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore