Ga naar de inhoud
EditieNL

Krachtige Deense reclame: 'We hebben meer gemeen dan we denken'

Beeld © YouTube

Met het nieuws over het inreisverbod van Trump en de Nederlandse verkiezingen in het vooruitzicht, komt een bijzondere video van een Deense tv-zender precies op tijd.

De video 'All That We Share' is gemaakt door de Deense tv-zender TV 2. Het begint met groepen mensen die letterlijk in hokjes worden gestopt. Vluchtelingen, verpleegsters, bouwvakkers, allemaal worden ze in verschillende vakken in een zaal gezet. In de omschrijving van de video staat: "We leven in een samenleving waar we te snel in een hokje worden verdeeld. Misschien hebben we meer gemeen dan we denken?"

Vraag na vraag

Wanneer iedereen netjes in hun eigen hokjes staat, begint een man van de organisatie vragen te stellen als 'Wie waren vroeger de grapjassen in de klas?', 'Wie zijn stiefouders?' en 'Wie geloven in leven na de dood?'. In de stijl van het Nederlandse programma 'Over de streep', mogen de mensen naar voren lopen als ze vinden dat de beschrijving klopt.

Bij elke vraag stappen er andere mensen naar voren die samen een nieuwe groep vormen. Aan het einde van de video komen ze allemaal samen, want 'allemaal houden ze van Denemarken'.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl: