Ga naar de inhoud
EditieNL

Libelle-vlogger aangevallen door medewerker Mandemakers Keukens

Christien Wynia voor het filiaal van Mandemakers Keukens. Beeld © Videostill

Libelle-vlogger Christien Wynia is tijdens een bezoek aan een Mandemakers-filiaal in Woerden mishandeld door een medewerker. De 43-jarige vlogger filmde het incident en deelde de beelden, die al meer dan 50.000 keer zijn bekeken.

Volgens Wynia begon het conflict met de keukengigant na een misverstand over een korting. "We hebben in december binnen een dag een keuken gekocht, omdat ons werd verteld dat we alleen die dag een korting zouden krijgen", vertelt ze aan EditieNL. Na het zetten van de handtekening bleek de korting helemaal niet op de gekozen keuken van toepassing, en een annulering zou hen 30 procent van de koopprijs kosten.

Wynia besloot te halen bij het filiaal in Woerden. "Ik wilde erover vloggen, juist omdat ik door reacties van anderen het idee had dat ik niet de enige was wie dit was overkomen."

Duw

Wynia ging zonder camera het filiaal binnen, in de hoop tot een oplossing te komen. Wel nam ze het hele gesprek op, naar eigen zeggen om haar man later te laten horen wat er was gezegd.

“De sfeer was al heel erg gespannen, de medewerker werd al boos en zat met zijn vinger naar mij te wijzen. Toen ik vertelde dat ik hier wel over zou gaan vloggen werd hij helemaal woedend. Ik ben er toen letterlijk door twee man uitgezet.”

Enorme zet

Na even te hebben nagedacht in de auto, besloot Wynia toch haar vlog af te ronden. “Ik liep weer naar buiten en zag toevallig een van de medewerkers. Ik draaide de camera naar hem toe en toen ging het mis. Volgens mij wilde hij mijn camera afpakken, maar hij gaf me een enorme zet. Ik viel nog net niet en toen ik omkeek vloog hij weer op me af”.  

Wat er daarna gebeurt is niet duidelijk, maar de schuddende beelden lijken erop te duiden dat ze wegrent van de man. "Bent u helemaal gek geworden? Help, die meneer zit achter me aan!" roept ze naar omstanders. 

Excuses

Op de Facebookpagina van Wynia wordt met afschuw gereageerd op de beelden, maar ook Mandemakers is geschrokken van het voorval. "Dit blijft niet zonder gevolgen voor de medewerker", aldus het bedrijf tegenover RTV Utrecht. Ook heeft de directeur van Mandemakers persoonlijk zijn excuses aan Wynia aangeboden.

Geen spijt

Spijt van haar vlog heeft Wynia niet. “Ik snap dat het confronterend kan zijn als ik met een camera aan kom lopen, maar ik wilde laten zien wat er gebeurt. Het was niet mijn bedoeling hen helemaal door het slijk te halen, want ik heb ook goede ervaringen. Maar ik heb ook veel reacties gehad van mensen die hetzelfde hebben meegemaakt, en zo ga je niet om met mensen.”

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks livestreams, artikelen, video's en foto's.