EditieNL

Baasje van gevonden poes Mulan blijkt overleden, poes wordt opgevangen door ouders

11 juli 2017 15:12 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Mulan werd dit weekend gevonden. Beeld © Facebook / Dierentehuis De Hof van Ede

Dit weekend werd de 17-jarige poes Mulan bij een opvang in Ede gebracht, 7 jaar nadat zij als vermist werd opgegegeven. Inmiddels is ook bekend wie de eigenaar van Mulan was, al is zij niet meer in staat voor het beest te zorgen.

Dierenopvang Hof van Ede, die Mulan opving, plaatste gisteren een oproep op Facebook. Mulan had namelijk een chip, maar omdat ze al zeven jaar als vermist stond opgegeven waren alle gegevens verouderd. "Wij willen heel graag de eigenaar vinden! Nu hopen we dat social media ons kan hierbij kan helpen", aldus het asiel.

Artikel gaat verder na het bericht

Overleden

"Na de massale media-aandacht voor het zondag aangetroffen graatmagere poesje Mulan meldde zich gisteren een vriendin die het katje herkende. Helaas kan Mulan niet terug naar het baasje, die al een aantal jaar geleden is overleden aan de gevolgen van de zenuwziekte MS."

Volgens het asiel was het baasje haar poes al jaren voor haar dood kwijtgeraakt. "Zoektochten naar de bruine boskat Mulan en flyeren hebben toen niets uitgehaald. Mulan bleef spoorloos", schrijft de Dierenbescherming, die inmiddels contact heeft met de ouders van het overleden baasje.

Eigenzinnige Mulan

"De Dierenbescherming dankt iedereen, ook namens de ouders, voor de vele lieve berichten, waaronder veel verzoeken om het katje te mogen adopteren", eindigt het bericht. Het oude dier kan bij deze ouders haar laatste jaren doorbrengen. "Ze zijn ontzettend blij en verrast dat ‘hun’ eigenzinnige Mulan door de dierenambulance gevonden is."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks livestreams, artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`