EditieNL

Sneakers onder je jurk: hot or not?

24 januari 2014 15:00 Aangepast: 24 januari 2014 19:22
Beeld © Thinkstock

Tot voor kort was het een hoofdzonde: sneakers onder je pak of cocktailjurkje dragen. Tot deze modemaand. Hot or not?

De grote modelhuizen Chanel en Dior sturen hun modellen deze maand massaal met sneakers de catwalk op. Daarmee lijkt een laatste taboe in de modewereld geslecht: peperdure jurken gecombineerd met nonchalante gympjes.

En dat ziet er zo uit:

Thumbnail

Dag hak!
Gaat deze catwalktrend ook het straatbeeld bepalen en kunnen de hoge hakken de deur uit? Stylist Fred van Leer is enthousiast  over het platte schoeisel maar ziet de sneaker niet als concurrent van de hoge hak.

"Ik vind de combinatie leuk, maar de sneakers zijn niet voor alle gelegenheden geschikt. Het is lekker casual. Maar als je een mooi feestje hebt, zou ik toch voor een mooie hak gaan en je gympjes thuislaten."

Nooit meer te laat
Overigens is de trend niet alleen op de catwalk gespot. Ook celebs, zoals Rihanna en Kim Kardashian, zijn al met sneakers onder hun (zomer)jurkjes gespot.

Veel vrouwen zullen er geen problemen mee hebben als de trend doorbreekt: Nike's of All Stars lopen immers een stuk beter dan die (ellendige) hoge pumps. En: je komt eindelijk weer eens een keer op tijd op je afspraak. 

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen:

`