Ga naar de inhoud
EditieNL

Model met downsyndroom lanceert kledinglijn tijdens New York Fashion Week

Beeld © Instagram madelinesmodelling

De 21-jarige Madeline Stuart heeft het Syndroom van Down en is vastbesloten om de modewereld te veranderen. Twee jaar geleden maakte ze haar debuut op de catwalk als model en afgelopen zondag lanceerde ze tijdens de New York Fashion Week haar eigen kledinglijn.

Het Australische model wist van jongs af aan al dat ze de mode-industrie wilde veranderen en dat lijkt haar aardig te lukken. "Madeline heeft nooit het idee gehad dat ze iets niet zou kunnen bereiken", vertelt moeder Roseanne Stuart aan Reuters.

21 Reasons Why

Madeline liep zondag in mee in de allereerste show van haar eigen kledinglijn genaamd '21 Reasons Why'. De naam is een eerbetoon aan haar 21e chromosoom, dat wat haar juist zo speciaal maakt. "Haar kleding vertegenwoordigt echt wie zij is", zegt Roseanne.

Bekijk hier een filmpje van de show (tekst gaat verder onder video)

Hoop en dromen

​Volgens Sara Hart Weir, directrice van The National Down Syndrome Society in Amerika, opent Madeline hierdoor niet alleen de ogen van de mode-industrie, maar ook die van andere mensen met het downsyndroom.

"Ze is nu een mode-ontwerper en zakenvrouw geworden. Daarmee laat ze iedereen met het Syndroom van Down zien dat het goed is om hoop en dromen te hebben." 

Druk jaar

De kleding en show van Madeline werden afgelopen zondag vol lof ontvangen. Bovendien staat haar een druk jaar te wachten. Na de New York Fashion Week staan haar onder meer shows in Parijs, Los Angeles en Denver te wachten. 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl: