Liefde

Hoogbejaarde man neemt zijn vrouw met alzheimer iedere week mee op date

27 februari 2017 10:20 Aangepast: 27 februari 2017 15:33
Het koppel in het hamburgerrestaurant Beeld © Facebook Love What Matters

"Mijn hele leven ben ik al op zoek naar zo'n soort liefde, die niet stuk te krijgen is", zo schrijft een vrouw op Facebook. Ze zag in een restaurant een hoogbejaard stel zitten. De man hielp zijn echtgenote met het eten van een hamburger. De vrouw dacht in eerste instantie 'wat lief', maar er bleek meer achter te zitten.

De vrouw die het verhaal op de Facebookpagina Love What Matters heeft geplaatst, is een Amerikaanse die in een hamburgertent in New York het stel tegenkwam. Ze zag het koppel in de verte zitten en kon het niet laten om de man even aan te spreken om meer over ze te weten te komen. 

Al bijna 75 jaar samen

De man vertelde dat hij 96 jaar oud is en zijn vrouw 93. "Hij vertelde dat als ze het beiden tot juni zouden redden, ze 75 jaar getrouwd zullen zijn", schrijft de vrouw op Facebook. 

Blijkbaar gaat het stel wekelijks hamburgers eten in het restaurant, als date. Maar ook als een belangrijke traditie omdat de vrouw alzheimer heeft. De man hoopt dat zijn vrouw het liefdevolle moment beter zal onthouden als ze iedere week teruggaan. Door haar ziekte weet ze soms niet meer wie haar man is of hoe ze moet eten. 

'Een gezegend koppel'

"De finish halen met degene met wie je begon, is een van de beste dingen op de wereld", schrijft de vrouw als laatste. "Hoe gezegend kan een koppel zijn? Om zo'n sterke liefde en relatie te hebben die groeit als je ouder wordt, dat is prachtig."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op editienl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore