EditieNL

Serie vol YouTubers: vloggers zijn de nieuwe filmsterren

17 augustus 2017 13:15 Aangepast: 13 november 2017 13:35
De YouTubers van StukTV

De cast van de nieuwe horrorserie Dare bestaat niet uit doorgewinterde acteurs, maar uit YouTubers. En het is niet de eerste keer dat vloggers en YouTubers worden ingezet in films en series. Zij lijken steeds meer de nieuwe filmsterren te worden.

Holly Mae Brood, Kaj van der Ree, Stefan Jurriens en Thomas van der Vlugt. Het zijn maar een paar van de acteurs in de nieuwe Videoland-serie Dare. Veel oudere kijkers zullen die namen niet veel zeggen, maar onder jongeren zijn ze enorm populair.   

Bekijk hieronder twee exclusieve scènes met Kaj van der Ree en Dionne Slagter: 

 

Waar YouTube een paar jaar geleden vooral vol stond met vloggers die vertelden over hun dag, zijn er nu steeds meer YouTubers die zich breder ontwikkeld hebben. "Het is zo dat veel YouTubers al sketches maken of presenteren", zegt Jonathan Berhane van Videoland. "Hun talent is niet eendimensionaal."

Monica Geuze en EenhoornJoost

De online sterren moesten wel op auditie komen, om te kijken of ze net zo goed zijn op een filmset als voor een vlogcamera. "Je moet wel echt wat kunnen", zegt Berhane. "Het is niet zo dat als je een Youtube-kanaal hebt dat je zomaar mag gaan acteren."

Toch zijn er steeds meer film- en televisiemakers die het aandurven om Youtubers te laten acteren. Zo speelden Monica Geuze en EenhoornJoost in de film Renesse, zit OnneDi in 100% Coco en deed Enzo Knol een stem in animatiefilm De Notenkraak.  

Jonge kijkers

Volgens filmrecensent Pim Wijers is het vooral een slimme manier om een jonge kijkers aan je te binden. "Door die vloggers bereik je een andere groep", zegt hij. "Een generatie die niet aan traditionele media gewend zijn." Met een naam als Enzo Knol koop je volgens Wijers direct de PR voor je film.    

Toch is hij wel enthousiast over de prestaties van de YouTubers. "Ik heb Renesse gezien. Dat vond ik geen goede film, maar dat lag aan het script. De cast was goed.", zegt hij. "Ik kon geen onderscheid maken tussen vloggers en acteurs. Dus dat zegt wel wat over de acteerkwaliteiten."

Bekijk hier de video:

 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

EditieNL
`