Ga naar de inhoud
EditieNL

Ophef over onderhoud lift verbaast bewoners seniorenflat: 'Dan doe je toch boodschappen voor twee dagen?'

Foto ter illustratie. Beeld © iStock

Enkele ouderen in een seniorenflat in Den Haag zijn woedend dat ze eind deze maand een paar keer niet naar beneden kunnen door werkzaamheden. Daar snappen veel bewoners echter niks van: 'Je kunt toch ook op een ander moment boodschappen doen?'

De lift in de flat aan het Alphons Diepenbrockhof is hard aan onderhoud toe, en dus start woningcorporatie HaagWonen eind deze maand met werkzaamheden. Dat betekent dat de ouderen in de meer dan 100 seniorenflats vier dagen een dagdeel zonder lift zitten, verspreid over anderhalve week. Daarbij komt nog dat de ouderen de laatste twee dagen van de werkzaamheden helemaal geen gebruik kunnen maken van de lift.

Afhankelijk van lift

En daar is Ally Hoeksma boos over. De 86-jarige bewoonster op de 5e verdieping is slecht ter been en woedend over de aangekondigde werkzaamheden, zo vertelt haar dochter Debby aan het AD. "Ze zit dan noodgedwongen dagenlang thuis opgesloten. En mijn moeder is niet de enige die compleet afhankelijk is van de lift want vrijwel alle bewoners in de flat hebben een rollator, scootmobiel of rolstoel.'' 

Overdreven

Ook de 78-jarige Catharina Ruifrok-Sakkee is slecht ter been en afhankelijk van de lift. "Ik woon op de vijfde verdieping en moet regelmatig naar de fysiotherapeut. Dat is wel lastig", vertelt ze. Toch vind ze alle ophef wat overdreven. "Onderhoud is nu eenmaal nodig. Als de lift het niet meer doet kun je helemaal niet meer naar beneden!"

Johan van de Wereld (94) die een stukje verderop woont is het met zijn buurvrouw eens. Hij is nog goed ter been, maar vindt dat ook zijn minder mobiele medebewoners een oplossing voor het probleem kunnen vinden. "Zolang ze zich aan de afgesproken tijden houden, vind ik het niet erg. Je kunt je boodschappen ook op een ander moment doen, of bij een zoon of dochter slapen als de lift het echt niet meer doet."

Noodlift

HaagWonen vindt het vervelend dat mensen last hebben van de werkzaamheden, maar benadrukt dat alleen mevrouw Hoeksma echt een klacht heeft ingediend. "We proberen het onderhoud juist te spreiden, zodat de lift zoveel mogelijk op bepaalde momenten van de dag bruikbaar is", vertelt woordvoerder Esther Clason. Een noodlift is geen optie, omdat dit teveel gedoe is voor te weinig comfort. "Zo'n noodlift wordt aan de buitenkant van de gevel geplaatst. Je moet dan eerst een stukje omhoog, en via een opstapje een lift in die wiebelt en kraakt. We weten uit ervaring dat mensen uiteindelijk liever gebruik maken van hun eigen lift."

Mevrouw Ruifrok-Sakkee plant haar boodschappen gewoon om de werkzaamheden heen, maar heeft wel een puntje van kritiek. "Ik moet wel zeggen: voor een flat met zoveel bewoners is één lift gewoon veel te weinig". HaagWonen snapt dat, maar legt uit dat daar voorlopig geen verandering in komt. "De flat is nu eenmaal zo verbouwd, en het is moeilijk om daar een extra lift bij te plaatsen."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks livestreams, artikelen, video's en foto's. 

Bron: Editie NL
Meer over