Ga naar de inhoud
EditieNL

Gebruikte tampons, luiers, vogelpoep: dit zit er in de tas van vrouwen

Verslaggever Annemarie Landman gooit haar tas leeg

Een van de meestgewaardeerde bezittingen van een vrouw is hun tas, ze nemen ze overal mee naartoe en stoppen er van alles in. Van rottend voedsel tot een gebruikte tampon. Hoe schoon zijn onze tassen?

Fashionscene deed onderzoek naar de tassen van vrouwen. Hoe vaak maak je hem schoon? Wat is het smerigste dat je ooit hebt teruggevonden in je tas? Heb je ooit een neppe designertas gekocht? En wat geef je gemiddeld uit aan een tas? 

Ranzige inhoud

67 procent van de vrouwen gaf aan dat rottend voedsel het smerigste is dat ze ooit in hun tas hebben gevonden, dat klinkt nog redelijk onschuldig. Want 3 procent van de vrouwen heeft weleens een gebruikte tampon of maandverband in hun tas zitten. En daar blijft het niet bij: zelfs luiers, vogelpoep, een muis en een zakje kots droegen vrouwen bij zich. 

Poetsbeurt 

Af en toe moet die tas wel uitgemest worden, want het kan dus blijkbaar nogal een zooitje zijn daarbinnen. Bijna een derde van de vrouwen zegt haar tas elke maand schoon te maken. Eén op de tien vrouwen doet dit zelfs elke week. Maar bijna 28 procent maakt nooit haar tas schoon. 

Nep of echt?

Het meest begeerde merk onder de vrouwen is Chanel, maar niet iedereen heeft het geld voor deze designertassen. Een derde van de vrouwen zegt wel eens een neppe designertas te hebben gekocht en tien procent daarvan paradeert ermee alsof het een echt exemplaar is. Gemiddeld betalen de vrouwen 25 tot 100 euro voor een tas. 

Bekijk hier de reportage

 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's.