Ga naar de inhoud
Trek de fles(sen) maar open! Want wie een "geheime" kortingscode gebruikt op een Nederlandse wijnwebshop kan extreem goedkoop wijn kopen.

Zes flessen wijn voor vier euro, hoe kan dat?!

Trek de fles(sen) maar open! Want wie een "geheime" kortingscode gebruikt op een Nederlandse wijnwebshop kan extreem goedkoop wijn kopen. Is dit een foutje of een slimme marketingtruc?

De afgelopen dagen bezweek de website Wijnvoordeel.nl regelmatig onder de grote hoeveelheid bezoekers. Niet heel gek, want met kortingscodes die je van internet kunt plukken, gaat er zo’n 20 euro van de prijs af. Voor een doosje Chardonnay uit Californië betaal je dan uiteindelijk € 6,94. Dat komt neer op €1,15 per wijnfles. Dat lijkt eigenlijk te mooi om waar te zijn…

Psst! Hier is voordeel
"We krijgen veel vragen of het geen foutje is", zegt Jan den Bakker van Wijnvoordeel.nl. "Maar dat is het niet. Het idee erachter is dat mensen aan elkaar door vertellen dat ze zeer voordelig bij Wijnvoordeel besteld hebben."

En het idee werkt, want Nederland doet dat momenteel massaal. Den Bakker: "De afgelopen dagen hebben we er heel veel nieuwe klanten bij gekregen. Deze manier van marketing kost ons ook geld. Maar uiteindelijk denken wij dat we er meer aan verdienen."

Kortingscodes

Als je op 'kortingscode Wijnvoordeel.nl' googelt, vliegt de korting je tegemoet op bijvoorbeeld Kortingscode.nl of Actiecode.nl. Wijnvoordeel.nl zelf geeft ook kortingscodes, voor bijvoorbeeld gratis verzending.

Ultieme reclame
Bram Koster van Marketingfacts deelt deze gedachte. Volgens hem is dit de ultieme manier van reclame maken. "Door dit soort acties willen bedrijven een snelle groei doormaken en een bepaalde markt claimen. Je kan er van uit gaan dat Wijnvoordeel.nl dé webshop voor wijnen wil zijn. Zalando heeft op dezelfde manier de online kledingmarkt veroverd. Het bedrijf strooide de afgelopen twee jaar met kortingscodes om zoveel mogelijk klanten te werven. Nu Zalando de markt heeft geclaimd, is het ook gestopt met de massale kortingsacties."

Liefdeloze wijn
Hartstikke fijn zo’n goedkoop wijntje. Maar is-ie ook lekker? Sommelier Yuri Koster heeft zijn twijfels. "Waarschijnlijk zijn dit de goedkoopste wijnen in de markt. Die zijn vaak niet met liefde gemaakt." Volgens de sommelier zit deze wijn niet in houten vaten, maar in plastic vaten met houtsnippers.

Koster: "Deze wijnshop heeft waarschijnlijk een exclusieve deal met de wijnproducent. Daardoor kunnen de prijzen laag worden gehouden. Maar de wijnfabrikant is dan wel geheel afhankelijk van de webshop."

Bron: EditieNL