EditieNL

Poes met drie kittens verwaarloosd in konijnenhok: 'Vliegen, uitwerpselen, geen water'

15 augustus 2017 15:58 Aangepast: 13 november 2017 09:24
Beeld © Facebook politie Eindhoven

In de vakantieperiode worden veel huisdieren aan hun lot overgelaten. Ze worden gedumpt of verwaarloosd. Afgelopen zaterdag kreeg Politie Eindhoven een melding van aanhoudend kattengepiep. "We troffen een vervuild konijnenhok aan met een poes en drie kittens."

"Het hok stonk, zat vol vliegen en uitwerpselen. We zagen dat er geen water beschikbaar was voor de poes en haar kittens", schrijft de politie op Facebook. "Daarnaast lagen er nog maar een paar brokjes in een vies metalen bakje."

Tekst gaat door onder foto
Thumbnail

Geen water betekent onvoldoende melk

De politie kwam erachter dat de bewoners al enige tijd op vakantie zijn. "Direct vulden wij een bakje met water. De poes dook meteen op het bakje en heeft minutenlang gedronken", schrijven ze op Facebook.

De politiemannen vonden de situatie erg stuitend en wilden de poes en haar kittens niet zo achterlaten. Ze namen contact op met de dierenarts. "Deze gaf aan dat de moederpoes onvoldoende melk kan aanmaken zonder drinkwater en dus belden we de Officier van Justitie om de situatie voor te leggen."

Direct toestemming tot in beslagname

"Zij gaf direct toestemming tot in beslagname van de dieren. De Rijksdienst voor ondernemend Nederland heeft zorg gedragen voor de opvang van de dieren. De poes en haar kittens zullen nagekeken worden door een dierenarts."

Tekst gaat door onder foto
Thumbnail

Door de rechter zal worden besloten of de katten uiteindelijk terug mogen naar de eigenaar of dat zij een ander thuis krijgen. "Dieren houden is een verantwoordelijkheid. Bedenk vóór je een huisdier neemt of je er voor kunt zorgen en wat de (opvang)mogelijkheden zijn wanneer je situatie verandert", schrijft de politie.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

`