EditieNL

Kim moest een vol Ziggo Dome vertellen dat Drake ziek was: 'Dat was best spannend'

28 maart 2017 16:43 Aangepast: 29 maart 2017 09:11
Kim Bloem was de gebeten hond in de Ziggo Dome. Beeld © ANP/Mojo

Ga er maar aan staan: duizenden ongeduldige fans vertellen dat hun idool wéér niet komt optreden. Kim Bloem van concertorganisator Mojo was de gebeten hond toen ze gisteravond moest melden dat rapper Drake ziek was. "Dan denk je wel even: wauw, dit is best een grote zaal."

Bloem vertelt hoe zij en haar productieteam maandag achter de schermen zaten te wachten totdat Drake het podium zou beklimmen. Dat dat niet meteen om de afgesproken tijd van 21.00 uur gebeurde, baarde haar geen zorgen. "Een artiest die te laat is, daar kijken we niet meer van op", vertelt ze aan Editie NL.

Nachtmerrie

De stress sloeg pas toe toen het productieteam van de Canadese rapper Bloem vroeg naar hun kantoor te komen. "Even voor tienen kregen we daar te horen dat hij te ziek was om op te treden, en dat hij terug moest naar zijn hotel." Drake zou al in de loop van de dag ziek zijn geworden en had tot op dat moment gehoopt nog op te kunnen treden, maar helaas.

De nachtmerrie voor iedere organisator. Vooral voor Bloem, die het slechte nieuws aan de duizenden fans moest gaan vertellen. "Ik kwam vol adrenaline en met een A4'tje in mijn hand het podium op, daar stond op wat ik moest zeggen. En het enige wat je hoort zijn schreeuwende mensen. Ik snap het wel; ze verwachten Drake en krijgen mij."

Stemmingmakerij

Die woede vond een uitlaatklep op social media, waar fans allerlei redenen bedachten waarom Drake zijn concert had afgezegd. Hij zou teveel hebben geblowd, een scène hebben geschopt of gewoon geen zin hebben. "Allemaal stemmingmakerij", zegt Bloem. "Ik hoorde zelfs dat hij in de Supperclub (club in Amsterdam, red.) was gesignaleerd. Nou, ik heb zijn team gebeld en die hebben me verzekerd dat hij zijn hotelkamer niet is uitgekomen."

Niet ontevreden

Het is voor Bloem de eerste keer dat ze een concert zo kort van tevoren heeft moeten afgelasten. Toch is ze niet ontevreden over de afwikkeling. "We hebben het slechte nieuws persoonlijk gebracht, en gezorgd dat iedereen rustig naar buiten is gegaan. En het is best uniek dat we binnen tien minuten een vervangend concert hebben kunnen regelen."

Dat vervangende concert, aanstaande woensdag, gaat vooralsnog wel door. Net als het al geplande optreden van vanavond. "Daar zeg ik volmondig 'ja' op, het gaat door. Tenzij hij vanavond onder een auto komt, maar daar gaan we niet van uit."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks livestreams, artikelen, video's en foto's. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore