Ga naar de inhoud
EditieNL

Lekker unisex: 'ANWB Stelletjes' zijn een hit op Facebook

Beeld © Facebook/ ANWB Stelletjes

Als je als stelletje al een tijdje bij elkaar bent, is het je misschien wel eens opgevallen dat je steeds meer op elkaar begint te lijken. De Facebookpagina 'ANWB Stelletjes' verzamelt foto's van dit soort matchende koppels en laat zien hoe mooi de liefde kan zijn.

Met de wind in de rug en een kaart op het stuur fietsen ze heel Nederland door. Een praktisch jasje in dezelfde kleur maakt het plaatje af. Dat dacht ook de bedenker van ANWB Stelletjes, die de Facebookpagina twee jaar geleden voor de lol oprichtte. 

Stelletjes met dezelfde jas

"Ik heb in een ver verleden gewerkt in een ANWB winkel", vertelt de oprichter die niet met zijn naam in de media wil komen. "Daar kochten stelletjes soms dezelfde jas. Dan kocht de vrouw ook de mannenjas of andersom." In een andere Facebookgroep stuitte hij op een aantal foto's van dit soort stelletjes. Hij besloot de plaatjes te bundelen op een eigen pagina.

Alhoewel de oprichter tot gisteren een tijdje niks had geplaatst, ging de laatste foto direct viraal. "Ineens ging het rollen. Ik krijg inmiddels tientallen foto's ingestuurd en heb sinds gisteren weer duizenden likes erbij." Wie zelf een ANWB-stelletje in het wild tegenkomt, kan zijn of haar foto altijd via de betreffende Facebookpagina insturen. 

Wij selecteerden hieronder alvast een aantal pareltjes van de Facebookpagina.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's.