EditieNL

Mannentandpasta: alleen voor echte mannen?

19 februari 2015 13:15 Aangepast: 19 februari 2015 19:40
Beeld © Screenshot reclame Prodent

Na shampoo, deodorant en dagcrème 'for men' is er nu ook… tandpasta voor mannen. Wat?! Hebben mannen echt andere verzorgingsproducten nodig dan vrouwen?

Je hebt de tv-spotjes vast al eens voorbij zien komen van Prodent White Now for Men. De tandpasta is volgens Prodent speciaal voor mannen ontwikkeld. Maar volgens dermatoloog Menno Gaastra hoeven mannen en vrouwen helemaal geen verschillende verzorgingsproducten te gebruiken. Een tandpasta voor mannen heeft volgens hem weinig zin. "Tanden zijn tanden. De mondholtes zijn bij mannen niet anders dan bij vrouwen."

ZIE OOK: Smeren in de sneeuw

Hetzelfde geldt voor huid en haar, zegt de dermatoloog. "Qua huid zijn er alleen hormonale verschillen. Mannen hebben vaak een iets vettere huid door het mannelijk hormoon testosteron, maar verschillende huidcrèmes voor mannen en vrouwen zijn niet nodig."

Wat betreft luchtjes is het een ander verhaal. Gaastra: "De keuzes die mannen en vrouwen bij deodorant en parfum maken, hebben vooral met voorkeur voor geur te maken. Vrouwen willen aantrekkelijk gevonden worden en kiezen daar de geur op uit. Het is een smaakkwestie, maar heeft niets te maken met lichamelijke verschillen."

ZIE OOK: Superfood-nieuwe stijl: de oer-Hollandse aardappel

Het is dus misschien niet nodig, maar Arno Kantelberg, hoofdredacteur van mannenblad Esquire, begrijpt wel dat er speciale producten voor mannen worden gemaakt. "Verzorgingsproducten voor mannen horen bij de eisen van de moderne tijd. Mannen gaan tegenwoordig bewuster om met hun uiterlijk: ze moeten er verzorgd uitzien."

Toch hebben de meeste mannen nog geen kast vol verzorgingsproducten. "De man houdt zich in", zegt Kantelberg. Voor mannen is het puur efficiënt, terwijl vrouwen het vooral leuk vinden om met het uiterlijk bezig te zijn.

 

Producten die de man moet hebben

We vroegen Ronald Janus van Men 's Health welke verzorgingsproducten mannen nu echt in huis moeten hebben:

Producten die wel in je badkamerkastje moeten staan:

  • Deodorant, daar doe je je omgeving een groot plezier mee.
  • Een goede aftershave die je huid kalmeert nadat je er met een mes overheen hebt geschraapt.
  • Zonnebrand! Veel mannen vinden smeren stom, maar huidkanker is nog veel stommer - en potentieel dodelijk. Nog een reden om je te beschermen: de zon is de grootste huidverouderaar.

Producten die het leven aangenamer maken:

  • Een prettige dagcrème, niet te vet (dus niet die van je vriendin). Deze houdt je huid gehydrateerd - en dat is een prettig gevoel. Een crème kan zelf niet hydrateren, dat kan het veel goedkopere kraanwater wel. 

Vermijd:

  • Dingen waar 'detox' op staat. Dat is onzin. Je huid is een van de organen die je lichaam van gif ontdoet. Er bestaat geen enkel product dat kan detoxen.

 

Editie NL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore