EditieNL

A capellalalala is hot!

13 maart 2015 11:12 Aangepast: 13 maart 2015 19:10
De zangeressen van O'G3NE. Beeld © ANP Foto

A capella zingen is hot. De ene na de andere YouTube-sensatie breekt records en in mei gaat Pitch Perfect 2 in première, een film over a capella. Waarom zingen we zo graag zonder instrumenten?

Wie was er niet onder de indruk van de zangcapaciteiten van de meisjes van O'G3NE? De groep kreeg begin 2014 de handen op elkaar tijdens hun a capella-auditie bij The Voice Of Holland en veroverden daarmee de harten van veel Nederlanders. 

Zangeres Amy Vol van O'G3NE vindt a capella zingen dé manier om zichzelf op de kaart te zetten. "In het begin postten wij veel a capellafilmpjes van onszelf op YouTube en we deden ook een a capella-auditie bij The Voice. Omdat we met z'n drieën zijn, hebben we geen muziek nodig. Voor optredens willen we dat wel, anders wordt het snel saai. Als je a capella mooi wilt laten klinken, moet  je wel echt goed kunnen zingen, je hoort namelijk iedere fout die je maakt."

Bekijk hier de auditie die O'G3NE deed bij The Voice of Holland:

Wat volgens zangeres Amy zo leuk is aan a capella zingen, is dat het overal kan. "Als we een nieuw nummer hebben bedacht, dan nemen we dat gewoon snel op met onze telefoon. Het enige probleem is wel dat we met een drietal zijn. Als je alleen zingt zonder muziek kun je helemaal losgaan, maar wij moeten wel van tevoren afspreken hoe we het gaan doen. Je kunt niet zomaar wat vergeten, dan gaat het fout."

Tof klinken
Zangcoach Rob de Nijs, werkzaam bij de Babette Labeij Music Academy, is ook gecharmeerd van a capella. "Als je a capella zingt, kun je iets moois laten horen. Het kan heel tof klinken, want je geeft een liedje een heel ander effect als je niet alleen zingt, maar ook zelf de baslijn maakt."

Popgroep Pentatonix is misschien wel de bekendste a capellagroep. De Amerikaanse groep komt binnenkort naar Nederland, het concert in Amsterdam is uitverkocht. 

Bekijk hier de 'Rather Be'-cover van Pentatonix

 

Editie NL
`