EditieNL

Melkflessen, smeer je weg!

13 maart 2015 15:00 Aangepast: 13 maart 2015 19:13
Beeld © ANP Foto

De temperaturen klimmen langzaam aan richting de dubbele cijfers en het woord ‘lente’ valt weer bij het koffiezetapparaat. Dat betekent dus ook dat het binnenkort de eerste rokjesdag is.

Op zichzelf is dat natuurlijk iets om naar uit te kijken. Alleen lijkt het gemiddelde vrouwenbeen na een Hollandse winter meer op een melkfles dan op de zongebruinde benen die je op televisie ziet.

Toverwoord: spraytan
Eén van de oplossingen voor dit probleem is simpel: spraytan. Een bruin-zonder-zon-behandeling. Volgens Asia Paruch van Spraytan Amsterdam heb je binnen tien minuten een bruine huid zonder de schadelijke UV-straling. Ze bruint BN'ers, maar ook celebs als Paris Hilton en David Hasselhoff tijdens hun bezoekje aan Nederland.

"Als je er het hele jaar door gezond bruin uit wilt zien, moet je eigenlijk om de acht dagen komen. Ik heb genoeg klanten die elke week langskomen."

Tips voor goede spraytan
"Het voordeel van sprayen ten opzichte van crèmes en lotions is dat je het egaler kunt aanbrengen. En je ziet direct welke plek je wel of niet hebt gehad." Asia heeft vier tips voor iedereen die wil gaan sprayen: "Scrub een dag van tevoren goed, smeer de dag dat je gaat sprayen niets op je huid, droog deppend af en douche acht uur lang niet."

Helemaal zonder risico's is een spraytanbehandeling niet. Dermatoloog Tamar Nijsten wil vrouwen die willen gaan spraytannen wijzen op de mogelijkheid dat er allergische reacties ontstaan. "Spraytan is verder niet schadelijk. Je denkt wel sneller dat je beter beschermd bent tegen de zon, omdat je al bruin bent en je dus minder snel merkt dat je aan het verbranden bent, maar verder zijn er geen risico's." 

 

Editie NL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore