EditieNL

Autistische Sesamstraat personage Julia gisteren voor het eerst op tv

11 april 2017 18:08 Aangepast: 11 april 2017 18:15

Het heeft even geduurd, maar het autistische Sesamstraat personage Julia is eindelijk op de televisie verschenen. In een aflevering over autisme maakte Julia gisteren haar debuut in de Amerikaanse versie van Sesamstraat.

Tijdens de uitzending maakte Julia kennis met Sesamstraat bewoners Elmo, Abby Cadabby, Big Bird (de Amerikaanse versie van Pino) en menselijk bewoner Alan. 

Anders dan de rest

Julia is het eerste autistische personage in Sesamstraat. In de aflevering leggen Julia's vrienden aan Pino uit waarom Julia zijn high five negeert en ze 'anders' is dan de rest. "Ze doet soms gewoon wat langer over de dingen", zegt Elmo.

Als ze eenmaal gewend is en gaat spelen, is Julia reuze enthousiast waardoor ze begint te springen en met haar handen te zwaaien. Maar ook een andere kant van autisme wordt getoond. Zo raakt Julia namelijk in paniek als er een politiewagen met loeiende sirene voorbij komt gereden.

Animatie

De 4-jarige Julia bestaat al sinds 2015, maar verscheen voorheen nog nooit als pop op de televisie. Het personage was er namelijk alleen nog maar in geanimeerde vorm.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer lezen op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore