EditieNL

Doorslaan in plastische chirurgie: wie beschermt je als je te ver gaat?

28 juli 2017 10:00 Aangepast: 31 juli 2017 18:15
Beeld © Instagram

Lipfillers, haarimplantaten, liposuctie, bilimplantaten, neusoperaties en ga zo nog maar even door. De Britse Rodrigo Alves, ook wel de levensechte Ken genoemd, heeft al 57 operaties ondergaan om zichzelf 'perfect' te maken. Nu wordt hem een halt toegeroepen door artsen.

Alves werd een halt toegeroepen toen hij voor de tiende keer zijn neus wilde laten opereren. Door de laatste operatie kon hij niet meer goed ademen. Maar artsen wilden dit niet doen, omdat het gevaarlijk zou zijn. Toch heeft hij het voor elkaar gekregen dat een plastisch chirurg uit Iran zijn neus gaat opereren. 

Tekst gaat verder onder de foto's

'Je hoort als arts alert te zijn'

Ook in Nederland gaan mensen te ver en moeten artsen wel eens een cliënt weigeren. "Het is deels een verantwoordelijkheid van een arts", vindt Loek Habbema van Medisch Centrum 't Gooi tegen Editie NL. "Je hoort als arts alert te zijn. Sommige mensen hebben een irreëel verwachtingspatroon, leg de cliënt dan uit dat het hun verwachtingen niet realistisch zijn."

TV-persoonlijkheid Chiel Harten heeft ook het een en ander aan zich laten doen. "Zoals Rodrigo Alves zal ik nooit worden, hij is volledig doorgeslagen", vertelt hij tegen Editie NL. "Ik vind het goed dat verschillende artsen hem niet nóg eens wilden opereren, zij hebben er uiteindelijk verstand van."

Kunstmatig genoeg

Ook Chiel is een keer geweigerd door zijn arts. "Ik wilde mijn lippen weer bij laten werken, maar mijn arts vond het meer dan genoeg. Daarom heb ik mijn lippen een jaar niet gedaan en daar ben ik achteraf heel blij mee", vertelt Chiel. "Ik weet heel goed door advies van artsen wat ik wel kan doen of niet."

Ook vrienden zeggen er wel eens wat van tegen hem. "Ze zeggen dan: 'Chiel, het is wel kunstmatig genoeg. We begraven je onder de kerncentrale.'" De TV-persoonlijkheid is blij dat mensen in zijn omgeving er soms iets van zeggen. "Daardoor kijk je weer even kritisch naar jezelf. Ik zou zo kunnen stoppen."

 

Bekijk hier het item:

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore