Ga naar de inhoud
EditieNL

Voor de grote trek: hamburger van een halve meter in Arnhem

Beeld © Martijn Rothuizen - Studio Eigenzin

Voor mensen die een Big Mac in hun holle kies stoppen is er in Arnhem een echte uitdaging te vinden: een hamburger van 50 centimeter hoog. Mét frietjes en salade natuurlijk.

"Iedereen zegt altijd dat ze lekkerste burger of frieten hebben, maar dat vind ik veel te persoonsgebonden", zegt Jens  Blokland van restaurant MeeM. "Ik wilde iets maken wat meetbaar is, dus wij hebben de grootste burger."

De Arnhemmer houdt niet van half werk, dus maakte hij de Bucketlist Burger die bestaat uit: vijf hamburgers van 150 gram, vijf plakken bacon, vijf schijven tomaat, twaalf gegrilde uien, vijftien stukken augurk, tien plakken cheddarkaas, sla en saus. "Het gaat in totaal over de kilo heen", zegt Blokland. "In theorie moet het mogelijk zijn voor één persoon, maar of iemand het echt gaat doen..."

Challenge

Blokland verwacht dan ook eerder dat mensen de burger met zijn tweeën zullen bestellen. "Ik zit er wel over te denken om er een challenge van te maken, dat hij gratis is als je 'm binnen bepaalde tijd in je eentje op krijgt." Maar voorlopig staat de burger nog gewoon voor €39,95 op het menu. 

Ook Blokland zelf wil de uitdaging aangaan. "Ik heb 'm zelf met drie mensen gegeten, dat was toen we de promotiefoto's maakten", zegt Blokland. "Maar ik wil het ook nog een keer in mijn eentje proberen."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl: