Pasen 2015

App het perfecte (paas)eitje

03 april 2015 12:28 Aangepast: 05 april 2015 09:01

Hoe eet jij je eitje het liefst tijdens het paasontbijt? Van flubberzacht tot keihard: smaken verschillen en daarmee ook de kooktijden. Er zijn tegenwoordig allerlei apps om de kooktijd te timen, maar welke app levert het perfecte ei op?

In een tijd waarin superfoods als chiazaad en quinoa de overhand lijken te nemen, pleit foodblogger Esmee Kohler voor 'normaal eten'. Ze schreef er een boek over: 'Het normale dieet'. "Soms lijkt het wel of je eten van ver moet komen, duur moet zijn en vooral niet in de gewone supermarkt mag liggen." Wat Kohler betreft hoeven we niet zo ingewikkeld te doen met eten. "Neem gewoon eens een eitje: normaler kan eigenlijk niet."

ZIE OOK: Voorkom blindheid door eten van een ei, hoe zit dat?

Maar een ei koken blijkt voor sommige mensen toch nog een hele opgave. Een app kan uitkomst bieden. Samen met Esmee Kohler en chefkok Joop Braakhekke test Editie NL welke van deze drie apps het beste eitje oplevert:  

Kohler beoordeelde de apps op gebruiksvriendelijkheid en vindt De eierwekker de beste: "Bij deze app kun je alles op één scherm invullen, dat maakt het heel overzichtelijk. En de app heeft een leuke extra optie: een hoogtemeter." Veel mensen weten dat niet, maar ook hoogte kan een rol spelen bij de kooktijd. In de Alpen bijvoorbeeld heeft water een lager kookpunt door de afnemende atmosferische druk. "Hiermee kun je dus ook tijdens je wintersport een lekker eitje koken." 

ZIE OOK: Tafel op z'n paasbest

Maar uit de kooktest van Joop Braakhekke blijkt De eierwekker toch niet het perfecte eitje op te leveren. "Ik houd van een zacht flubberig exemplaar, maar dit eitje was nog wel héél erg zacht." Zijn winnaar: de app Ei koken

Mocht het ondanks het gebruik van een app toch misgaan bij het paasontbijt, dan heeft Kohler nog een tip: "Een te hard gekookt ei kan heel lekker door een salade. Een te zacht eitje lepel je gewoon uit. Je kan er dus altijd wel wat mee!" 

 

Editie NL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore