Ga naar de inhoud
EditieNL

Liever een bierbuikje dan een sixpack

Filmster Leonardo DiCaprio, met een 'dad bod' Beeld © Getty

Een wasbordje is in Hollywood geen verplichting meer. Mannen mogen tegenwoordig weer een buikje hebben. Sterren als Leonardo DiCaprio en Seth Rogen zijn al gespot met een 'dad bod', een vaderlichaam. Vinden wij Nederlanders dat ook zo aantrekkelijk?

We vroegen de bezoekers van de website van Editie NL vandaag om hun mening. 63 procent van de stemmers zei ja tegen zo'n vaderlichaam. 37 procent gaat liever voor afgetraind.

ZIE OOK: Mannen eten (geen) vlees

De typische man met een dad bod gaat af en toe naar de sportschool, maar trakteert zichzelf ook regelmatig op een vette hap en een biertje. Hij is zelfverzekerd: een perfect lijf is niet nodig om je goed te voelen. Hij heeft geen overgewicht, maar ook zeker geen sixpack.   

De redactie van modetijdschrift Glamour was het bijna unaniem eens: de dad bod heeft de voorkeur. Hoofdredacteur Sanne Groot Koerkamp legt uit: "Aan de ene kant omdat je je dan lekker klein voelt naast hem, maar ook omdat het zelfvertrouwen van vrouwen vaak al iets lager is dan dat van mannen."

ZIE OOK: Trend: de bh mag uit deze zomer

Groot Koerkamp: "Als je je dan ook nog telkens druk moet maken over het feit dat je vriend gespierder is of er beter uitziet, doet dat weinig goeds voor je zelfvertrouwen. Bovendien wil je ook gewoon af en toe schaamteloos een Big Mac kunnen eten en dan wil je niet naast je quinoa-etende vriend zitten."

Wouter van Kampen, personal trainer van sportschool HealthCity in Amstelveen, denkt daar anders over. Hij traint vier keer in de week, en het resultaat mag er wezen. "Als vrouwen moeten kiezen tussen mijn lichaam of een dad bod, weet ik wel waar de keus op valt", zegt hij zelfverzekerd.

Thumbnail

Wouter van Kampen laat zijn wasbordje zien.

Bekijk de reportage uit Editie NL: