EditieNL

Penvrienden Lori en George ontmoeten elkaar na 42 jaar brieven schrijven

28 april 2017 17:55 Aangepast: 28 april 2017 18:00
Lori en George Beeld © Facebook

Ruim 42 jaar lang schreven ze elkaar brieven, maar nooit kwam het tot een ontmoeting. Tot deze maand, toen penvrienden George en Lori elkaar eindelijk in de armen konden sluiten.

Al sinds hun kindertijd schrijven George Ghossn en Lori Gertz brieven naar elkaar. Hij woont in New York, zij aan de andere kant van het land, in San Diego. "Ik was 15, zij 12", vertelt George aan ABC News. "Het begon met een kettingbrief: je kreeg de opdracht vijf brieven te schrijven naar willekeurige mensen, die het weer naar vijf anderen moesten sturen - enzovoorts. Ik kreeg er vier terug, waarvan een van Lori."

Loyaal

De penvrienden schreven jarenlang brieven over en weer, ongeveer een per maand en altijd op papier. "Toen we jong waren schreven we elkaar de meest creatieve verhalen over onze levens", gaat George verder. "Naarmate we ouder werden, werden de gesprekken steeds serieuzer."

Zo vertelde George zijn penvriendin zelfs over de dood van zijn moeder, in 2006. "Dat maakte zoveel indruk op me", zegt Lori. "Het liet zien hoe loyaal hij was. Het was duidelijk dat hij heel toegewijd was aan mij en aan onze relatie, een die ik nog nooit met iemand anders had gehad."

Thumbnail
De brief waarmee alles begon. Foto: Facebook/Lori Gertz

Bijgelovig

Ondanks de diepe band kwam het nooit tot een ontmoeting. Tot begin deze maand toen Lori haar nieuwsgierigheid niet langer in toom kon houden. Haar 18-jarige zoon ging langs op een open dag bij een universiteit bij George in de buurt en dus besloot Lori om gewoon hij hem langs te gaan. Zo konden de twee penvrienden elkaar na 42 jaar eindelijk in de ogen kijken.

Pure connectie

"Het was alsof mijn jeugd en volwassen leven in één klap bij elkaar kwamen, het ws heerlijk", vertelt Lori. "Hij moest huilen, ik kon alleen maar lachen. Pas uren later kwamen de emoties bij mij naar boven."

Ondanks hun eerste ontmoeting en het voornemen elkaar vaker te zien, willen Lori en George elkaar nog blijven schrijven. "Het is zo mooi. Onze vriendschap draagt niet de last van alle zware gebeurtenissen in onze levens. Het is heel simpel het symbool van een pure connectie."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks livestreams, artikelen, video's en foto's. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore