Ga naar de inhoud
EditieNL

Nieuwe baan na de vakantie? Acht tips

Beeld © iStock

Bijna de helft van de mensen die stemden op onze poll denkt tijdens de vakantie aan ander werk. Zo’n 21 procent zegt ook écht te gaan solliciteren na de vakantie. Met deze tips van maak je meer kans op een nieuwe baan.

1. Neem niet meteen ontslag
Ga na je vakantie niet meteen naar je baas om je baan op te zeggen. Probeer van werk naar werk te gaan. Dat scheelt veel stress.

2. Maak bekend dat je weg wilt.
Je hoeft niet geheim te houden dat je op zoek bent naar iets anders. Maak dat kenbaar in de organisatie. Misschien is daar wel een nieuwe passende baan.

3. Zorg dat je LinkedIn-profiel op orde is
Je LinkedIn-profiel moet er netjes uit zien. Ook is het belangrijk dat je cv en online-profiel niet afwijken.

4. Gok niet op een loopbaanswitch
Een carrièreswitch in de huidige arbeidsmarkt is lastig. Denk dus twee keer na voordat je echt het roer helemaal omgooit.

5. Denk goed na over wat je wilt
Pas als jij scherp weet wat je precies wil gaan doen, kan je goed solliciteren. Ga na wat je zwakke punten zijn en waar je juist heel goed in bent.

6. Informeer naar de budgetten
Wanneer je niet precies weet welke andere baan je wilt gaan doen, doe je er verstandig aan te informeren welke financiële steun er mogelijk is om je te helpen naar een nieuwe baan. Vooral in de publieke sector zijn er vaak budgetten voor loopbaanoriëntatie.

7. Gebruik je netwerk
Gok niet alleen op advertenties maar gebruik je netwerk. Het is belangrijk dat je vrienden en familie weten dat je op zoek bent naar een nieuwe baan.

8. Plan een vast moment in de week voor het zoeken
De zoektocht naar een baan kan een lange worden. Structureer je netwerkactiviteiten zodat je sociale leven niet te veel te lijden heeft.

Bron tips: Intermediair

Bekijk hier de video:

Bron: Editie NL