Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Editie NL
meer stories
Laatste uitzending
Video's
meer stories
13 juni 2018

De sigaret is veel schadelijker dan we dachten. Stop jij nu met roken?

29 december 2017

Albertine redt haar kinderen uit zinkende auto: 'Het was doodeng en machtig koud'

Albertine raakte vanochtend van de weg met haar auto belandde in het water, met haar die kinderen op de achterbank. Ze wist haarzelf en haar kinderen te redden. 'Binnen enkele seconden moet je beslissen, hoe maak ik de kinderen los, en hoe kom ik buiten?'

Ze schrijft op Facebook hoe ze handelde en hoe ze zich voelde op het moment dat ze met haar auto in het water terecht kwam. "Daar lig je dan in het water met je auto. Doodeng en machtig koud", schrijft ze. "Binnen enkele seconden moet je beslissen, hoe maak ik de kinderen los en hoe kom ik buiten?"

Onderkoelingsverschijnselen

Ze deed haar gordels en die van haar kinderen los en wachtte totdat de auto was volgelopen met water. "Nadat de auto bijna was volgelopen en we nog adem kregen, heb ik de deur los getrapt. Toen ik eruit, de kinderen er één voor één uit en dan nog twee meter zwemmen naar de kant, in ijskoud water en volgezogen kleding", schrijft de moeder. 

Albertine en haar kinderen moesten met onderkoelingsverschijnselen mee naar het ziekenhuis. Gelukkig hebben ze er geen verwondingen aan over gehouden. De moeder schrijft op Facebook: "En nu het goede nieuws, we zijn alle vier ongedeerd!"

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Topnieuws