Ga naar de inhoud
Z First

Black Friday geen koopfeestje meer | Doorbraak in stikstofimpasse? | En Oranje in actie

De winkels van Dille&Kamille zijn gesloten op Black Friday. Beeld © ANP Foto

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

De langverwachte doorbraak in de stikstofimpasse moet vandaag komen. Het kabinet komt daarvoor met een belangrijk pakket maatregelen - waar al wel het een en ander van uitgelekt is. Drieduizend piekbelasters krijgen een offer they can't refuse; nu moet er nog een antwoord komen op het verdwijnen van de stikstofvrijstelling in de bouw.

Een uit de Verenigde Staten overgewaaid koopjesfestijn, pal voor de feestdagen. Vorig jaar was niet meedoen met Black Friday bijna geen optie voor winkeliers, dit jaar klinkt het tegengeluid over al die overconsumptie een stuk harder. Of je als shopper gelukkig wordt van al die aanbiedingen, is de vraag, maar mocht je je niet kunnen inhouden, dan hebben we hier de beste tips voor je verzameld.

Reken er wel op dat je bij de Bijenkorf langer in de rij staat voor de kassa om je koopjes af te rekenen. Medewerkers van de luxe warenhuisketen staken voor een beter salaris. Vakbond FNV rekent erop dat medewerkers uit Amsterdam, Rotterdam, Amstelveen, Eindhoven en mogelijk ook Den Haag het werk neerleggen. FNV eist een loonsverhoging van minimaal 10 procent, maar daar wil de Bijenkorf niet aan beginnen.

En als je einde middag voetbal wilt kijken, moet je weer rekening houden met drukte op de weg. Rijkswaterstaat verwacht dat de avondspits al eerder begint, net als voor het eerste potje van Oranje. Mocht je op je werk willen kijken, check dan wel even of dat mag. Bij winst blijft het Nederlands elftal nog langer in Qatar.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Na ruim twee maanden aandringen krijgt het parlement info over de geheime noodplannen die er zijn voor als er een nieuwe eurocrisis uitbreekt. Het gaat om staatsgeheimen en dus is het geen kwestie van een bijlage in de mail die de Kamerleden zelf mogen uitprinten. Integendeel.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet kijken: De huizenprijzen dalen, na jaren van sterke prijsstijgingen. Die vormen nu juist een risico voor huizenbezitters. Want wie gekocht heeft op de top, kan zomaar onder water komen te staan.

En dit heb je gisteren misschien gemist: De huizenprijzen stegen dan wel, dat gold tijdenlang niet voor de pensioenen. Tot nu toe dan, want veel pensioenfondsen kondigen inmiddels behoorlijke verhogingen aan. Hoe kan dat nu wel??

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Er is nogal wat te doen om de One Love-aanvoerdersband op het WK. De band wordt in Utrecht gemaakt - en daar is de verkoop geëxplodeerd.

Bron: RTL Z
Dit is een artikel van