Z First

'Dag des doods' boeren | Navo-top in Madrid | En Taghi hoort strafeis

28 juni 2022 07:27 Aangepast: 28 juni 2022 07:28
Boeren op de A2. Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Monteer de hooibalenschuiver maar weer op de wagen. Vandaag stemt de Tweede Kamer over de moties bij het stikstofplan van minister Van der Wal. Aan dit door agrariënd Nederland verfoeide plan zal weinig meer veranderen, maar de stemming is als 'de dag des doods' aangemerkt door boerenvoorman Van den Oever. Reken dus op nieuwe boerse protestacties

Hoe snel breekt het Turkse verzet tegen de toetreding van Finland en Zweden tot de NAVO? De vergaande stap staat bovenaan de gespreksagenda van de top van het militaire bondgenootschap, die vandaag begint in Madrid. Met de uitbreiding schuift de grens tussen de NAVO en Rusland op naar de Baltische Zee. 

's Nederlands zwaarste crimineel, Redouan Taghi, hoort hoelang hij wellicht moet brommen. Vandaag maakt het Openbaar Ministerie bekend welke straf Taghi zou moeten krijgen. Volgens het OM heeft Taghi opdracht gegeven voor het plegen van maar liefst zes moorden. De verwachting is dat er levenslang geëist zal worden

Wie haar straf ook hoort: Ghislaine Maxwell. Ze is al schuldig bevonden voor het ronselen van meisjes voor haar partner in crime Jeffrey Epstein. Hij misbruikte de meisjes vervolgens. Ze kan 30 tot 55 jaar cel krijgen voor haar rol in het schandaal

Innovatieve zonne-energiebedrijven in ons land verdienen veel meer steun van de overheid. Dat vindt een meerderheid in de Tweede Kamer in ieder geval. De minister van Economische Zaken moet de Nederlandse bedrijven aanmelden bij de EU. Dan kan zij veel meer subsidie geven, zonder dat dat als staatssteun wordt aangemerkt.

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste economische nieuws? Download dan onze app en zet de pushmeldingen aan. Klik daarvoor rechtsonder in de app op 'Meer', selecteer 'Meldingen' en klik bij 'Economie' op 'Alle nieuwsalerts'.

De drukte op Eindhoven Airport houdt nog tot de herfstvakantie aan. De drukte op Eindhoven Airport houdt nog tot de herfstvakantie aan.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: We zitten bijna op de helft van 2022. Op 1 juli gaan er traditiegetrouw verschillende nieuwe wetten en regels gelden en dat raakt jouw portemonnee. We hebben de belangrijkste wijzigingen op een rij gezet

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Collega Timo Nijssen ging een maand undercover als moderator bij TikTok. Conclusie: ze nemen het daar niet zo nauw met de eigen regels. Het is ook wel lastig, om in 14,4 seconden te bepalen of iets wel of niet online mag blijven staan.

En dit heb je gisteravond misschien gemist: De drukte op Schiphol ontwijken via Eindhoven Airport is tot de herfstvakantie een bijzonder matig plan. Tenzij je denkt dat het gezelliger is om in Brabant in de rij te staan.  

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de digitale koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Lekker in de korte broek vandaag, en anders toch zeker morgen.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van