Ga naar de inhoud
Z First

OMT komt samen | Gaat gaskraan Groningen verder open? | En sinds 1990 niet zo weinig faillissementen

Groningers in de rij voor het gemeentehuis van Midden-Groningen om subsidie aan te kunnen vragen. Beeld © RTV Noord

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Komt allen tezamen, jubelend van vreugde. Gaat het Outbreak Management Team ons ondanks de hausse aan besmettingen toch positief nieuws brengen over de lockdown? De leden van het OMT vergaderen samen om een advies over de coronamaatregelen op te stellen voor het kabinet. Komen er naast het advies voor het type II- mondkapje nog meer veranderingen?

Die arme Groningers. Ze moesten deze week als een soort tweederangs volk al meedoen met een ordinaire subsidieloterij. En nu wil het kabinet ook de Groningse gaskraan nog verder openzetten, tegen de afspraken in. Zowel de vergadertijgers in Provinciale Staten als de gemeenteraad praten erover.

Wees gewaarschuwd. De wappies van Nederland in Verzet demonstreren op verschillende plekken tegen de coronamaatregelen. In onder meer Bergen op Zoom, Eindhoven, Sliedrecht, Huizen, Roermond, Utrecht, Breda, Den Haag, Maastricht en Groningen komen ze bijeen.

Sinds 1990 gingen er niet zo weinig bedrijven failliet. In december werd het faillissement uitgesproken voorgingen er 137 bedrijven failliet. Dat is minder dan in november en daarmee komt het totaal aantal faillissementen over 2021 uit op 1536, dat is het laagste aantal sinds 1990.

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste economische nieuws? Download dan onze app en zet de pushmeldingen aan. Klik daarvoor rechtsonder in de app op 'Meer', selecteer 'Meldingen' en klik bij 'Economie' op 'Alle nieuwsalerts'.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: De Dienst Justitiële Inrichtingen mag een 25-jarige gevangenis-beveiligster niet aan de dijk zetten omdat zij een relatie had met een collega en daarover loog. De rechter stak een stokje voor haar ontslag.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Als je boodschappen wil doen is de keuze weer wat groter geworden. Ochama, onderdeel van internetreus JD.com uit China, heeft al twee vestigingen in Nederland. De online bestelde boodschappen komen met een robot naar je toe.

En dit heb je gisteravond misschien gemist: Demonstranten in Kazachstan gingen in verschillende steden de straat op. De regering trad keihard op. Er vielen tientallen doden en duizenden mensen zijn opgepakt. En die onrust raakt ook het Westen. Van olie tot bitcoin: dit zijn de economische belangen in smeulend Kazachstan.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de digitale koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Tot nu toe heeft brexit weinig opgeleverd, betoogt econoom Elwin de Groot. Het is daarom ook niet zo verrassend dat in Nederland de discussie omtrent Nexit zo goed als volledig is doodgeslagen, zegt hij.

Bron: RTL Z