Z First

Bewindslieden op audiëntie | Rechter oordeelt over lockdown | En demonstratie op de Dam

05 januari 2022 07:25
De pleinen en terrassen zijn leeg tijdens de lockdown. Beeld © Robin Utrecht

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Dag standaard reiskostenvergoeding, hallo thuiswerkvergoeding en vastleggen waar je je werk doet. Het nieuwe jaar komt met nieuwe regels en die worden door bedrijven verschillend ingevuld. Wat kan, wat mag, wat moet? Zes vragen over de thuiswerkvergoeding.

Het absolute A-garnituur is al langs geweest, maar ook vandaag komen er nog heel wat bewindslieden in spe langs bij formateur Rutte. Onder andere klimaatminister to be Rob Jetten komt praten. Net als coronatsaar in wording Ernst Kuipers en de toekomstig chef schadeafhandeling Groningen, Hans Vijlbrief.

De rechtbank Den Haag doet vandaag uitspraak in de zaak die is aangespannen door onder meer rechtse twittersterren Raisa Blommestijn en Eva Vlaardingerbroek. Ze verzetten zich met hand en tand tegen de lockdown en willen dat die per direct wordt beëindigd.

Over coronaverzet gesproken: op de hoofdstedelijke Dam wordt het vandaag ook weer druk. Althans, dat hoopt de Actiegroep Nederland in Verzet. Ook zij vinden de coronamaatregelen buitensporig en willen er vanaf. Dit weekend liep een demonstratie in Amsterdam nog gierend uit de klauwen.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Een Gelderse tandarts moet zijn voormalig assistent ruim 100.000 euro aan vergoedingen betalen wegens ernstig verwijtbaar handelen. De ellende begon toen hij seksuele toespelingen maakte op zakenreis. 

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: De Europese Commissie wil elektriciteit opgewekt met aardgas of in kerncentrales als groen bestempelen. Goed plan of schoolvoorbeeld van green washing? Vijf vragen over dit fel bekritiseerde, maar ook toegejuichte voorstel.

En dit heb je gisterenavond misschien gemist: Och, wat zijn we toch gek op gratis geld. De subsidiepot voor de aanschaf of lease van een elektrische auto is al 20 miljoen euro lichter. Na twee dagen. 

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

P.S. De markt met flitsbezorgers is overvol. Ze maken allemaal gigantische verliezen. De spelregel is simpel: degene die zijn zak met geld als laatste heeft opgemaakt is de winnaar.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van